Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - Probleem met knipperlichten Rieju RS2 Matrix

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 1213 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #60109 - Probleem met knipperlichten Rieju R...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 3187 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Driftersonly 8-1-2010 23:24 Print topicpost

Posts: 7
Ik heb sinds kort een nieuw LED achterlicht gekocht met geintergreerde knipperlichten voor mijn Rieju RS2 Matrix uit 2006. Ik heb mijn oude relais vervangen omdat mijn oude het niet meer deed door de LED achter knipperlichten en heb de knipperlichten voor origineel behouden (een LED relais maakt niks uit bij normale gloei knipperlichten die voor zitten is mij verteld). Vandaag wilde ik gaan testen of mijn knipperlichten het nu wel deden maar al snel bleek dat alle continu bleven branden. Hierna ging mijn Neutraal lampje en knipperlichten uit.

Toen heb ik mijn brommer gestart en toen bleek mijn toerenteller ook dood te zijn (wel kleine fluctuatie maar meer ook niet). Het neutraal lampje ging wel normaal aan maar mijn olielampje ging veel later aan. Hierna deed ik de knipperlichten aan met het zelfde resultaat. Nou hoor ik van verschillende kanten dat als je de accu los koppelt je hetzelfde effect hebt met je knipperlichten als wat bij mij voordoet.

Zekering heb ik al nagekeken niks mis mee, nieuwe relais dus ook niks mis mee (hoop ik). Accu leeg misschien? Iemand een ander mogelijk idee?

alvast bedankt
 

sammyboytje1 8-1-2010 23:26 Print reply
Posts: 58
Zijn wel alle draadjes van het relais goed verbonden met de bijbehorende draadjes van je kabelboom. Er zijn niet voor niks 2-polige en 3-polige knipperlichtrelais?
Dit klinkt als een kortsluiting ergens.
 
Driftersonly 8-1-2010 23:34 Print reply

Posts: 7
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: sammyboytje1
Zijn wel alle draadjes van het relais goed verbonden met de bijbehorende draadjes van je kabelboom. Er zijn niet voor niks 2-polige en 3-polige knipperlichtrelais?
Dit klinkt als een kortsluiting ergens.


Ik had een 3 polige en heb een universele 3 polige LED relais erop zitten. Heb alles gecheckt. Het contact is hetzelfde dus heb gewoon de oude relais eraf gehaald, contact laten zitten en de nieuwe erop gedaan.
 
Driftersonly 9-1-2010 0:09 Print reply

Posts: 7
K ga morgen even langs de dealer kijken of hij een idee heeft. Neem accu even mee om op te laten laden. Ook kijk ik nog ff heel de bedrading na en bij het aansluiten en ik ga ff mailen met scootparts voor de relais.

ALLE VERDERE HULP IS NATUURLIJK MEER DAN WELKOM!
 
rik hulkenberg 9-1-2010 1:32 Print reply

Posts: 10029
weet je zeker dat je het knipperrelais goed erop hebt gezet, je moet na de letters kijken die erop staan
bij de oude en de nieuwe
 
Driftersonly 9-1-2010 12:03 Print reply

Posts: 7
Juist, ik heb het zonet even gechecked dus met de letters. Het punt is ze komen totaal niet overeen met de oude relais. Ik heb geen zin om met de bedrading te gaan kloten en daar komt bij dat Scootparts dus mij de verkeerde relais heeft gestuurd (die te zien was op het plaatje op de site kwam wel overeen met de mijne dit was van het merk Bartelli Ricambi, ik heb een TNT original gekregen *buttheads* ).

Ik ga vandaag even bellen voor de relais terug te sturen en ga een nieuwe gebestellen en dan maar hopen dat de nieuwe het wel goed doet en de juiste letters op de goede plaats heeft staan ...

De volgoorde van m'n oude is: - / L / + (Guilera Electronic Flasher)
De vervaning die ik heb gevonden is ook van guilera precies hetzelfde maar voor LED alleen kost wat meer... 19,99 excl BTW & verzendkosten uit spanje ja ja...

Die van de nieuwe is: X / P / L ( TNT ) ik denk dat deze gewoon voor een scooter is (wat eigelijk vrij weinig uit hoort te maken volgens mij)...
 
rik hulkenberg 9-1-2010 14:07 Print reply

Posts: 10029
http://www.circuitsonline.net/

vraag het hier eens die hebben veel verstand van dat soort dingen
 
Driftersonly 10-1-2010 12:00 Print reply

Posts: 7
Inmiddels heb ik het probleem opgelost met een nieuwe relais. Oude geretourneerd en money terug . Bedankt voor jullie hulp!

Close topic maar
 

Dit topic is 3187 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved