Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - [Puch Piaggo Maxi] Een paar dingetjes zijn er mis.. help!

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 1050 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #58573 - [Puch Piaggo Maxi] Een paar dingetj...
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 713 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

rarrarr 11-9-2009 18:42 Print topicpost
Posts: 9
Hallo,

Ik heb een jaar geleden een Puch Piaggo Maxi gekocht, althans ik geloof dat hij zo heet. Ik vond een foto van mijn model brommer op google:



Hij reed aan het begin perfect, niks mis mee, nu sinds een paar maanden merk ik dat hij steeds slechter rijd, ook is de snelheids meter/kilometer teller kapot. Dit gebeurde toen ik een lamp wou vervangen, de teller maakt een raar geluidje en daarna was het afgelopen. Ik neem aan dat er een draadje los zit ergens waardoor hij het niet doet? Kan ik dat zelf maken? Anders hoe duur zou een reparatie kosten?

En nog iets, mijn licht. Uit het niks begaf mijn licht. Voor en achter.. Ik heb toen nog een keer op mijn puch gereden 2 dagen nadat het licht kapot ging en opeens knalde me voorlamp weer aan.. hoe kan dat? En toen uiteraard ging hij weer uit. Nu heb ik dus geen licht, en ik weet echt niet waarom.. enig idee? Weer draadje los?

Ik ben nogal een gestoorde rijder, als ik ergens volgas kan dan doe ik dat dus mijn puch heeft al aardig wat stootjes gekregen. Mischien dat juist daardoor dingetjes los gaan zitten?

Ok en nu naar het grootste probleem. Mijn gaskabel. Ik ben een onderdeel kwijt bij het handvat dat de gaskabel vasthoud, nu pleurt hij er dus om de 5 minuten uit. Ook kan ik hem niet goed meer verstellen omdat het staaldraad verbogen is en alle kanten op gaat. Dus kan ik het staaldraad niet meer in dat boutje die de kabel vasthoud. Nou ja iig hij zit er nu op maar nog een halve centimeter en hij gaat eruit.

Als ik rijd op mijn puch dan maakt hij een heel raar stotterend geluid als ik op full speed ben, alsof hij NET niet verder kan. Dit geluid heb ik normaliter ook als ik maar half gas geef en op die snelheid door rijd. Ik word hier dus knettergek door. Ook als ik van 0 naar 20 ga bijvoorbeeld, reageert ie laat, doet hij even niks, of kan ik simpelweg het handvat niet met al mijn kracht gebruiken omdat hij even vast zit.. waardoor ik ergens op de 5 km/u blijf zitten voor 10 seconden.

Dat zijn dus de problemen die ik heb met mijn brommer.. als iemand er raad mee weet reageer dan alsjeblieft
 

mtx-motard 11-9-2009 18:45 Print reply

Posts: 14947
nieuwe gaskabel erop dus.

verlichting draad (gele) bij het moterblok opnieuw vast zetten in het kroonsteentje. en even de contactpuntjes in je koplamp en achterlicht schoonmaken.

en de teller is, of de kabel, of de teller zelf kapot
 
Ik wou wat groters dan een Golf.. Nu heb ik een Volkswagen Tsunami
ErikVerkade 11-9-2009 20:53 Print reply

Posts: 980
voortaan geen puch meer kopen
nee hij is waarschijn lijk voor e verkoocht slecht opgelapt om alles het telaten doen waarschijnlijk heeft hij gewoon een goeiservice nodig en niet zo hard rijden
 
het zelfde als hoe egels sex hebben, heel voorzichtig
ErikVerkade 11-9-2009 20:54 Print reply

Posts: 980
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: spartamet1992
voortaan geen puch meer kopen
nee hij is waarschijn lijk voor e verkoop slecht opgelapt om alles het telaten doen waarschijnlijk heeft hij gewoon een goeiservice nodig en niet zo hard rijden


 
het zelfde als hoe egels sex hebben, heel voorzichtig
Micha.L 11-9-2009 21:09 Print reply

Posts: 535
Waarom quote je jezelf zonder iets toe te voegen?

Als ik jou was zou ik even een nieuwe gaskabel, tonnetjes (neem er een paar mee) en een stelschroef meenemen bij de brommerzaak. Kost je in totaal maar een paar euro. Stotterend geluid : heb je hem goed afgesteld? Dat van op het begin slecht optrekken dat is gewoon Puch eigen. Kun je weinig aan doen, behalve hem als een gek opvoeren.
Bij standaard puchjes is het vaak zo dat je zelfs moet wandelen de eerste paar seconden om goed vooruit te komen. Je kunt je koppeling verlichten, maar dat heeft weinig zin op een standaard puch.

Voor je lichten probleem : Ga de gele kabel na en zoals al vermeld door Mtx-motard, bevestig hem stevig vast in het kroonsteentje.

Draai eventjes aan de binnenkabel van je km-teller. Als hij het dan wel doet weet je dat je worm in het voorwiel kapot is. Anders is het of je kabel of je teller zelf.

En als laatste een tip : het is een puch, dus behandel het niet als een crossmotor
 
jeroentjen13 11-9-2009 21:36 Print reply
Posts: 850
mss even carb uitkuisen? als hij voordient goed reed zal het wrs de carb zijn die vuil zit
 

Dit topic is 713 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved