Quote:
Oorspronkelijk gepost door: TECstar
[...]
kom dan met een regel van het wetboek v strafrecht ofzo
want iedereen op dit forum praat elkaar tegen!
Jij je zin:
Als eerste is het belangrijk om Artikel 5.1.1 te lezen, hierin staat het volgende vermeld:
Artikel 5.1.1 Voetruigregelement
1. Het is de bestuurder van een voertuig verboden daarmee te rijden en de eigenaar of houder verboden daarmee te laten rijden, indien het voertuig:
Dit houd dus in dat als je stil staat het niet verboden is. Dus bijvoorbeeld op een parkeer plaats of eigen terrein of terrein waar er een vergunning voor af gegeven is.
Artikel 5.2.65 Voertuigregelement
Personenauto's mogen, onverminderd het in de artikelen 29 en 30 van het RVV 1990 bepaalde inzake zwaai- en knipperlichten, niet zijn voorzien van meer lichten en retroreflecterende voorzieningen dan in de artikelen 5.2.51 en 5.2.57 is voorgeschreven of toegestaan.
Artikel 29 en 30 zijn de uitzonderingen wanneer het wel mag.
Artikel 29 RVV
1. Bespreking Bestuurders van motorvoertuigen ten dienste van politie en brandweer, ambulances en motorvoertuigen van andere door Onze Minister aangewezen hulpverleningsdiensten voeren blauw zwaai- of knipperlicht en een twee- of drietonige hoorn om kenbaar te maken dat zij een dringende taak vervullen.
2. Bespreking Bij ministeriële regeling worden voorschriften vastgesteld betreffende het blauwe zwaai- of knipperlicht en de meertonige hoorn.
Artikel 30 RVV
1. Bestuurders van motorvoertuigen, die voor nader aan te geven werkzaamheden worden gebruikt, voeren onder nader aan te geven omstandigheden tijdens deze werkzaamheden geel zwaai- of knipperlicht. De in artikel 29 genoemde bestuurders mogen in die gevallen in plaats van geel zwaai- of knipperlicht, blauw zwaai- of knipperlicht voeren.
2. Bij ministeriële regeling worden voorschriften vastgesteld betreffende het gele zwaai- of knipperlicht en de werkzaamheden en omstandigheden waarbij deze signalen worden gevoerd.
Alsje
Dit bericht is gewijzigd door stephan777 op 16-10-2008 om 16:25 uur.