Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Begin Forum - Oude tomos

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 1237 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Begin Forum - Topic #38532 - Oude tomos
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
Dit topic is 788 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

jellerrr 23-8-2006 14:15 Print topicpost

Posts: 572
Hallo,

Kheb gisterochend een oude tomos gekregen van een vriend. Hij liep niet meer, dus ik ging gelijk aan de slag. Bougie had geen vonk ontdekte ik meteen maar na ff kloten met de draadjes vonkte hij weer perfect. Volgende probleem was dat hij geen benzine kreeg. Dus ik carburateur eraf gehaald benzinekraantje eraf gehaald, helemaal schoongemaakt en weer erop gezet. Nog steeds gaf hij geen kick. Toen heb ik het spruitstuk, het membraan en de cilinder maar helemaal los gehaald en stuk voor stuk schoongemaakt. Ook heb ik de tank een aantal keer doorgespoeld met benzine want die zat helemaal vol roestbenzine. Toen heb ik alles weer gemonteerd en schone benzine erin gedaan. Na een aantal keer kicken (met choke) liep hij een paar seconden en viel hij gelijk weer uit. Dit hebben we ongeveer 50 keer gedaan en toen bleef hij eindelijk iets langer lopen. Zo gauw je echter de choke uit zette viel de brommer weer uit. Na hem een tijd met choke te hebben warmgereden konden we de choke uitzetten en bleef de brommer gewoon aan.

Dus alles goed dachten wij, maar toen we even later de brommer weer probeerden aan te krijgen lukte dat niet. Er komt zelfs geen 'knalgeluid' meer uit wat er eerst wel kwam ook al ging hij niet aan. Er zit trouwens nog geen uitlaat op de brommer maar dat is nu niet het probleem. Het probleem is namelijk dat de brommer weer geen benzine krijgt. De bougie blijft kurkdroog ook al doe je met een rietje een beetje benzine in het spruitstuk (het ligt dus niet aan de carburateur lijkt mij). Mijzelf leek het aan het membraan te liggen want ik zou niet weten waarom er anders geen benzine bij komt. Ik heb het membraan nog een keer schoongemaakt maar dit heeft geen nut.

Van jullie wil ik nu weten wat jullie ervan denken en hoe ik eventueel kan testen of het aan het membraan ligt (of ergens anders aan).

Alvast bedankt
 

Schuurman 23-8-2006 14:18 Print reply

Posts: 659
de klepjes moeten gewoon dicht gaan, voor de rest valt er niet veel te werken aan het membraam.

ik zou gewoon de carburateur nog een keer schoon maken (misschien dat er toch nog iets rotzooi in de tank zat) en even een nieuwe bougie gebruiken
 
jellerrr 23-8-2006 14:26 Print reply

Posts: 572
Ja maar wat ik dan niet begrijp is dat de bougie niet nat wordt als ik benzine met een rietje in het spruitstuk doe oftewel de carburateur helemaal omzeil..
 
Vuile Beunkoe 23-8-2006 14:35 Print reply

Posts: 6114
valse lucht bij cil / carter / spruitstuk ?
 
[*] Let op uw kinderen, denk om mijn snelheid [*]
jellerrr 23-8-2006 14:41 Print reply

Posts: 572
O dat zou goed kunnen, maar dan zal de bougie toch tenminste nat moeten worden na een aantal keer kicken? Mja, kmaak wel ff de carburateur weer schoon en dan nog een keer proberen..
 
dree 23-8-2006 20:24 Print reply
Posts: 150
andere lucht filter
help meestal zulke probleme te verhelpe of zonderluchtfilter
 
spike76 23-8-2006 21:52 Print reply
Posts: 183
lekt hij van ondere?

 
jellerrr 25-8-2006 11:34 Print reply

Posts: 572
Luchtfilter had ik der al afgesloopt..
Maar kheb nu de carburateur schoongemaakt en nu doet ie het weer dus het probleem is opgelost.
 

Dit topic is 788 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 1
Spring naar pagina: 1
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved