Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Meeting Forum - Brommervakantie: Wie voldoet er aan de eisen en wil mee?

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 1079 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
Er is nog geen event aan dit topic toegevoegd.
  Meeting Forum - Topic #34159 - Brommervakantie: Wie voldoet er aan...
Pagina 3 van 9
Spring naar pagina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Vorige pagina | Volgende pagina >
Dit topic is 22222 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

jong 5-1-2006 1:52 Print reply

Posts: 1445
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: MrOi
ik heb wel zin en voldoe ook aan de eisen dus count me in!


je gaat me niet vertellen dat je met de tsx dat durft te rijden
 
Harm 5-1-2006 1:53 Print reply

Posts: 3032
Mn brommer is nooit 100% lekker afgesteld, maar dat ding loopt echt altijd
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: jong
[...]


je gaat me niet vertellen dat je met de tsx dat durft te rijden


Ik weet zeker dat mn Tsx de tocht 4 keer rijdt. Alleen voor mij haalt het toch niet uit. Maar leuk idee iig.

Dit bericht is gewijzigd door Harm op 5-1-2006 om 1:54 uur.
 
http://www.durtikkers.tk
scooterkiller 5-1-2006 2:51 Print reply

Posts: 2987
Lijkt me erg leuk maar elke dag 200 kilometer is me ff teveel het moet wel een vakantie zijn en niet in een lange week alles erdoor jagen, maak er 3 weken van en ik ben er wel voor in, was het ook al van plan namelijk

Dit bericht is gewijzigd door scooterkiller op 5-1-2006 om 2:52 uur.
 
BIERTJUH!!!!!!!!
Apriliars105 5-1-2006 3:22 Print reply

Posts: 6111
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Marko
ik heb ooit een keer gelezen dat de belgische politie
niet op max constructie snelheid mag controleren
omdat jou brommer nederlands is en in nederland andere wetten gelden
dit heb ik van hoor en zeggen maar denk wel dat het waar is.



Dat lijkt me zeer sterk, een amerikaan van 16 met zijn autorijbewijs mag in Nederland toch ook geen auto rijden. En als je uit een of ander ver land komt waar je niet hoeft te stoppen voor een stopbord (voorbeeld he :p) en je rijdt hier in Nederland en je stopt niet voor een stopbord, dan krijg je ook een boete.

In duitsland mogen ze ook op sommige snelwegen zo hard als ze willen, als een Duitser in Nederland te hard rijdt krijgt hij ook gewoon een boete, dus volgens mij heb je dat verkeerd.

 
As finishing touch, God created the Dutch
Sypie_Honda 5-1-2006 10:35 Print reply

Posts: 13830
idd jah

maare ik wil miss ook wel mee maar dan met de cb50. want die gaat ook nooit stuk {4 takt hehe) alleen die gaat maar 50 en met bepakking miss maar 45. ik weet niet hoe snel jullie ongveer willen rijden?


 
wat niet kan is nog niet uitgevonden.
Scarface 5-1-2006 10:45 Print reply

Posts: 6023
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: MB-5 driver
idd jah

maare ik wil miss ook wel mee maar dan met de cb50. want die gaat ook nooit stuk {4 takt hehe) alleen die gaat maar 50 en met bepakking miss maar 45. ik weet niet hoe snel jullie ongveer willen rijden?





In europa ligt de grens op 45/50 km/h, als je graag een vakantie zonder dikke bekeuringen wil hebben zul je wel rond die snelheid moeten rijden. Dus dat zou op zich geen probleem moeten zijn.
 
:-) VOLGENS FRYSK EN NSRRACER OWN IK :-)
Suzuki-SLK Rijder 5-1-2006 10:56 Print reply

Posts: 3167
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Scarface
[...]



In europa ligt de grens op 45/50 km/h, als je graag een vakantie zonder dikke bekeuringen wil hebben zul je wel rond die snelheid moeten rijden. Dus dat zou op zich geen probleem moeten zijn.


Frankrijk mogen de brommers gewoon 70.
 
Je hoeft niet in een boom te hangen om een eikel te zijn.
Scarface 5-1-2006 11:05 Print reply

Posts: 6023
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Suzuki-SLK Rijder
[...]


Frankrijk mogen de brommers gewoon 70.



Ja de franse brommesr misschien, jij niet
 
:-) VOLGENS FRYSK EN NSRRACER OWN IK :-)
Suzuki-SLK Rijder 5-1-2006 11:14 Print reply

Posts: 3167

 
Je hoeft niet in een boom te hangen om een eikel te zijn.
Scarface 5-1-2006 11:20 Print reply

Posts: 6023
Regels voor Nederlandse bromfietsen in:

Belgi?:
Maximumsnelheid
Binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bouwde kom op tweebaanswegen 90 km/u en op autosnelwegen en wegen met gescheiden rijbanen en 4 of meer rijstroken 120 km/u.

Bromfietsen
Het dragen van helmen is verplicht op bromfietsen en snorfietsen. Op de bromfiets is het vervoer van 1 passagier toegestaan; een duo- of buddyseat is daarbij verplicht en de bestuurder moet minstens 18 jaar zijn. Bromfietsen moeten overdag ook dimlicht voeren. Het gebruik van fietspaden is verplicht.
Zie ook 'Rij- en kentekenbewijzen' en 'WA-verzekeringsbewijs'.

Helaas staat er op de site niks over maximum snelheid van nederlandse bromfietsen maar hou het maar op 30 km/h binnen de bebouwde kom en 40km/h daarbuiten.

Duitsland:
Maximumsnelheid
Binnen de bebouwde kom 50 km/u. Buiten de bebouwde kom op tweebaanswegen 100 km/u. Op autosnelwegen en wegen met gescheiden rijbanen en 4 of meer rijstroken geldt een adviessnelheid van 130 km/u. Voor auto's tot 3.500 kg met aanhangwagen geldt buiten de bebouwde kom overal een maximumsnelheid van 80 km/u. Voor motoren met aanhangwagen geldt buiten de bebouwde kom overal een maximumsnelheid van 60 km/u. Voor bromfietsen geldt binnen de bebouwde kom een maximumsnelheid van 30 km/u, daarbuiten 40 km/u (als de bromfietser in het bezit is van een rijbewijs A overal 50 km/u). Wanneer het zicht minder is dan 50 m geldt overal een maximumsnelheid van 50 km/u.

Bromfietsen
Het dragen van helmen is verplicht. Het is toegestaan een passagier mee te nemen mits een handgreep en voetsteunen aanwezig zijn en het verkeer niet belemmerd wordt. Voor kinderen beneden de 7 jaar is een kinderzitje verplicht. Een aanhangwagen is toegestaan. Het gebruik van fietspaden is niet toegestaan, tenzij anders aangegeven d.m.v. een speciaal bromfietsonderbord.
Zie ook 'Rij- en kentekenbewijzen', 'WA-verzekeringsbewijs' en 'Maximumsnelheid'.

Luxemburg:
Maximumsnelheid
Personenauto's en motoren: binnen bebouwde kom 50 km/u, buiten bebouwde kom 90 km/u (met aanhanger 75 km/u), op autosnelwegen 130 km/u, bij regen of andere neerslag 110 km/u. Met aanhanger: 90 km/u, bij regen of andere neerslag 75 km/u.

Bromfietsen
Het vervoer van volwassen passagiers is verboden. Het vervoer van een kind onder de 8 jaar in een kinderzitje is toegestaan. De bromfietser moet in dat geval minimaal 18 jaar zijn. Zie ook 'WA-verzekeringsbewijs'

Helaas staat er hier over de maximum snelheid van een bromfiets niks maar hou het maar op de zelfde snelheden als in belgi?

Frankrijk:
Maximumsnelheid
Binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bouwde kom op tweebaanswegen 90 km/u en op wegen met gescheiden rijbanen en 4 of meer rijstroken 110 km/u (100 bij regen). Op autosnelwegen 130 km/u (110 bij regen). De maximumsnelheid voor motoren tot 80 cc is buiten de bebouwde kom 75 km/u. De maximumsnelheid voor bromfietsen is overal 45 km/u.

Bromfietsen
Het dragen van een helm is verplicht voor alle berijders. Een aanhangwagen is toegestaan. Het vervoer van ??n passagier is toegestaan, mits speciale zitplaats (duo- of buddyseat) en voetsteunen aanwezig zijn.
Zie ook 'Rij- en kentekenbewijzen' en 'Maximumsnelheid'.

Zwitserland:
Maximumsnelheid
Binnen bebouwde kom 50 km/u, buiten bebouwde kom 80 km/u, op autowegen 100 km/u en op autosnelwegen 120 km/u.
Personenauto/motorfiets met aanhangwagen: binnen bebouwde kom 50 km/u, buiten bebouwde kom, op autoweg en op autosnelweg 80 km/u.
Op autosnelwegen die per rijrichting 3 rijstroken hebben, mogen voertuigen die niet sneller mogen dan 80 km/u de uiterst linker rijstrook niet gebruiken. Voor motorrijtuigen die een personenauto of motor slepen, geldt een maximum van 40 km/u.
Overschrijding van de maxima heeft zeer hoge boetes tot gevolg. Als de overschrijding groter is dan 15 km/u, wordt het rijbewijs, ook van buitenlanders, ter plaatse ingenomen.
Op bergwegen dient u altijd met lage snelheid te rijden. In bochten moet u binnen 6 meter stil kunnen staan.

Bromfietsen
Goedgekeurde valhelm verplicht. Vervoer van een kind tot 7 jaar is toegestaan in een kinderzitje. E?nassige aanhangwagen toegestaan. Verlichting overdag wordt aangeraden. Gebruik van fietspaden is verplicht. Deze worden aangegeven d.m.v. een rond blauw bord met witte fiets.
Zie ook 'Rij- en kentekenbewijzen'.

Helaas hier ook geen info over de maximum snelheid voor bromfietsen, maar hou het maar op de zelfde waarden als in alle andere landen.

Deze info komt van de anwb site, als je de snelheden zeker wilt weten ga dan langs een anwbkantoor of stuur een mailte naar de anwb en vraag naar de regels voor bromfietsen in de betreffende landen.
 
:-) VOLGENS FRYSK EN NSRRACER OWN IK :-)
Rive-MBX 5-1-2006 11:32 Print reply

Posts: 764
is wel een relaxed idee mar ben 17 heb een honda mbx die het echt wel volhoud en genoeg ervaring (vind ik zelf) dus kom ik in aanmerking?? mar nog geen kenteken wel een groene kaart dus mag in het buitenland rijden.
 
*zucht*
Almer 5-1-2006 11:43 Print reply

Posts: 3325
7 uur en 40 minuten gereden;
480 km;
62.6 km/h gemiddeld.


200 km daags moet te doen zijn zou je dan zeggen... hm jammer dat ik dan 16 ben en ze mij niet mee willen hebben teminste daar lijkt het op in de startpost...

misschien een tip: stel net zoals op dit forum een paar mod's/leiders aan die de reis regelen en toezicht houden anders draait het toch op gezeik uit lijkt me... En gewoon goed duidelijke regels opstellen?
 
Nothing sounds better than a screaming 2-stroke;)
ADHD-Kutkind 5-1-2006 11:55 Print reply

Posts: 1049
bagage is zo opgelost met zo'n rol of een tas die je met spanbanden achterop vastzet. Maar 200 km per dag is helemaal niet zoveel hoor. Ik deed er met een vriend 7 uurtjes over om naar de ardennen te rijden.. was iets van 00 of 550 km ofzo maar wel leuk idee ja
 
Dikke Dennes 5-1-2006 12:33 Print reply

Posts: 4337
Mensen, graag all??n posten wanneer je ?cht meewil, en bereid bent hier moeite voor te doen.

Geen reactie's van: Ik wil wel mee, maar...

Voor vragen kan je me inboxen of toevoegen op MSN: BINGLESS@hotmail.com.

Gelieve hier GEEN onzin te posten, maakt het h??l onoverzichtelijk.
 
Drive it like you stole it.
mangoo 5-1-2006 12:35 Print reply

Posts: 743
je hoeft echt nie bang te zijn dat je te hardt rijdt of wat, ik was met nog iemand naar frankrijk gereden met de brommer gewoon door belgi? over de grote weg met 80 gemiddeld en we zijn zelfs politie tegengekomen en we mochten gewoon doorrijden en alles
 

Dit topic is 22222 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 3 van 9
Spring naar pagina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Vorige pagina | Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved