Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Main Forum - ik ben opgelicht...en nu?

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 1360 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Main Forum - Topic #17586 - ik ben opgelicht...en nu?
Pagina 1 van 4
Spring naar pagina: 1, 2, 3, 4Volgende pagina >
Dit topic is 5073 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

_-,Motorhispania,-_ 8-4-2004 21:11 Print topicpost
Posts: 81
Heey mensen,

hier ga ik dan me zielige verhaaltje vertellen. Het begon allemaal begin dit jaar, in maart werd ik zestien dus dat werd op zoek naar een brommer/scooter. Na de optie scooter te laten vallen, liet ik me oog vallen op de Motorhispania RX, particulier, via marktplaats.nl. Ik zie een mooie blauwe, weinig schade, begrenzer, enz.enz. hartstikke mooi dus. En ik begin informatie op te vragen, en er is volgens hem niks mee aan de hand, alles is nog goed. Dus 6 maart reis ik af naar die gast, met me 1500 euro om dat brommertje vervolgens mee te nemen. Nogmaals vroeg ik hem of hij mij kon verzekeren of er niks mee aan de hand was, en hij zei dit. Bij een testritje merkte ik ook niks. M'n vader zag een lasplek, en vroeg wat dit was. Hij zei: alleen ter versteving... tot zover vragen jullie je misschien af: dus...?

Haha nou ik zal maar ter zake komen. op 22 maart haalde ik m'n certificaat, ik heb er 2 dagen op gereden en toen was m'n stuurhelft gebroken... Dus ik dat onderdeel bestellen, dat duurde een week. Mooi in de tussentijd de brommer 's grondig bekijken. Nadat het zonlicht precies op 'n stukje van 't frame viel (kappen waren eraf) zag hij 2 scheuren, in de buis waar de veer op leunt, de standaard aan zit en het blok gedeeltelijk op leunt. Toen begon er een belletje te rinkelen. Ik heb hem meteen weggebracht... toen de Motorhispania specialist hier in Friesland het voor het eerst bestudeerde dacht hij al dat het misschien iets dieper lag dan alleen die scheurtjes. Hij schatte de kosten op zo'n 200 euro. hij zou van de week wel weer bellen.

dus ik ben vandaag op me werk, wordt ik gebeld door me vader. Schaafsma heeft gebeld. ik dacht eerst: yes ik kan 'm ophalen maar dat vrolijke gevoel werd al gauw weer weg gedrukt... ik hoorde als eerste dus dat de brommer nog niet klaar was... Toen kreeg ik al een heel naar voorgevoel.
vervolgens kreeg ik te horen dat er scheuren door het hele frame zaten en dat dit niet goed te herstellen was (nieuw frame 600 euris) Dit had te maken dat een schokdemper van de veer niet goed werkte dus elke schok werd opgevangen door het frame... Vervolgens zegt hij dat de krukaslagers er uit liggen, waardoor dus een blokrevisie nodig is. en de balhoofdlagers voorbij het stuur zijn versleten, en als laatste dat het achterspatbord is doorgesleten + een groot gat. (dat laatste was me trouwens al opgevallen, ik de expert) Kosten herstel: meer dan 1000 euro's!!! Ik had echt zo'n mazzel dat ik er niet (met mijn vriendin) mee verongelukt ben, daar ben ik echt blij om dat er niets gebeurd is want mensen materiele schade is te vervangen, maar krijgt maar 1 keer een lichaam! Dat ding was echt levensgevaarlijk... En die jongen mailde nog van: voorlopig hoef je niets te repareren...

Alle bovenstaande gebreken moeten bekend zijn geweest bij die jongen, ook gezien de laswerkzaamheden die aan de brommer zijn gedaan. Volgens de Motorhispania-specialist had hij hoogstens 200 euro mogen rekenen voor z'n brommer i.p.v. 1500... Verder meldde de specialist dat de verkoper VERPLICHT is de gebreken te melden aan de koper, doet hij dit niet dan is de verkoper AANSPRAKELIJK. Dus ik bel die jongen op om een uur of zes, hij wou echt van niks weten. Ik legde het verhaal aan hem voor, k zei dat ik m'n geld terug wou, hij zei dat dat echt niet ging. Dus ik zeg: dan moet het maar via de rechter, of niet?! Hij zei: je doet maar! Ik vervolgens: wordt lekker voor je, al die proceskosten en mijn brommerkosten, + een strafblad... Morgen heb ik eerst een gesprek met die specialist, en daarna kijk ik op wat voor gronden ik allemaal die jongen kan aan klagen... (verkopen van ondeugelijke brommer, oplichting...?) Van die jongen krijg ik dus niks, daarom mijn vraag: wat moet ik doen in deze situatie? Gewoon aangifte doen of moet het anders? En op wat voor gronden kan ik die jongen aan klagen? (ik heb trouwens in een aantal mailtjes dat hij vertelt dat er niks mee aan de hand is..) En hoe lang kan zo'n 'grapje' gaan duren?
Alvast bedankt!

En iedereen die ook zoiets heeft meegemaakt, vertel je verhaal. Conclusie: controleer je brommer echt uitvoerig voordat je hem koopt, het liefst door een specialist, en vergeet geen dingen! Aan de standaard controlepunten (voorvork checken, maakt'ie een tikkend geluid enz.enz.) heb je niet genoeg! Leer hiervan! Het kan ook jou overkomen!
 

Joscross 8-4-2004 21:16 Print reply

Posts: 12501
Hmja je maakt het zelf al duidelijk, brommer goed controleren voor je em koopt
Maar wat je moet doen is naar het politiebureau gaan en het probleem voorleggen
 
Gilera Gsm 8-4-2004 21:18 Print reply

Posts: 2376
Aanklagen zul je weinig kans mee hebben, volgende keer logisch nadenken dat een brommer van misschien een jaar of 3-4 jaar oud is nog geen lasplekken moet vertonen.
Verder kun je veel besparen op de reparatie kosten(zelf alles overzetten, zelf blok reviseren, scheelt vaak al meer dan de helft)
 
Martin mt5 knol 8-4-2004 21:20 Print reply

Posts: 2211
Je kan wel controleren, maar je kan wel belangrijke dingen over het oog zien, en dingen die er gewoon niet te zien zijn als jouw frame... Das ook Zo fijn
 
brommerforum stinkt
mbrulezzz 8-4-2004 21:20 Print reply

Posts: 2084
je bent FLINK genaaid.

maarja, het gebeurt wel best vaak.
ik ben nu op het moment ook bezig met een puchh die een maat van mij had gekocht heel dat ding is zo gaar als wat.

en mn maat heeft er de bale verstand dus nie van en dan krijg je dit soort gedoe


jammer genoeg

 
MB racing
gonzales 8-4-2004 21:22 Print reply

Posts: 1319
heb je een verkoopsovereenkomst ? wat staat daarin geschreven ? kan je die effe overtypen aub "je mag personlijke gegevens weglaten als je dat nodig vindt gewoon . hoe is dat document opgesteldt ? aan de hand daarvan weet je dikwijls als je een poot hebt om op te staan
 
burn your rubber not your soul
Joscross 8-4-2004 21:23 Print reply

Posts: 12501
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: gonzales

heb je een verkoopsovereenkomst ? wat staat daarin geschreven ? kan je die effe overtypen aub "je mag personlijke gegevens weglaten als je dat nodig vindt gewoon . hoe is dat document opgesteldt ? aan de hand daarvan weet je dikwijls als je een poot hebt om op te staan

die is er hoogstwaarschijnlijk niet
 
kreidler rs 8-4-2004 21:25 Print reply

Posts: 6202
jammer dat er van die mensen zijn.
een klas genoot van me die had een gsm gekocht. dus ik kijke naar dat ding zaten er 2 scheuren in het frame waarvan 1 onder het balhoofd die helemaal door was.
 
bier drinken en kut roepen
MASTAHH TOMOS 8-4-2004 21:26 Print reply
Posts: 828
dit is zeer k*t voor je maar je kan weinig, zelfs met een rechter erbij het blijft jouw oord tegen die van hem!!!
 
Blorn 8-4-2004 21:27 Print reply

Posts: 13825
Verhaal komt me bekend voor over een MH met scheuren in het frame
 
Marthin 8-4-2004 21:28 Print reply

Posts: 6164
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Joscross

[...]

die is er hoogstwaarschijnlijk niet


dan heeft hij denk ik een groot probleem, omdat hij nou namenlijk niks in de hand heeft geen handtekening of ander officieel bewijs.
 
Supernova 8-4-2004 21:29 Print reply

Posts: 7654
Kosten verhalen gaat niet lukken volgens mij kerel....
 
WP Car Customs
Erik_N 8-4-2004 21:30 Print reply

Posts: 5360
Alleen al met het feit dat ie het niet verteld heeft heeft ie jouw in levensgevaar gebracht.

ZOu als ie niet wilt betalen zeker voor laten komen.
 
Minderjarig? Minderjarig!? Als je 29 Februari geboren bent dan ben je minder jarig, maarvoorderest zijn we allemaal even vaak jarig ja!
Marthin 8-4-2004 21:32 Print reply

Posts: 6164
ik zou het volgende doen:

even bij hem langs gaan en dan met hem er over praten en proberen te overtuigen dat ie het geld weer terug geeft en dat jij de brommer weer terug doet.

lukt dit niet dan zou ik aangifte doen en op zoek gaan naar een 2ehands frame en die er onder zetten.

en ik zou ook een beunhaas zoeken die even het motorblok voor je lostrekt.

edit: ik meende dat er een paar week geleden een motorhispania rx frame te koop stond op marktplaats.nl

edit 2: http://www.marktplaa...rs/52334.htm?zoek=rx hier dus

Dit bericht is ge-edit door marthin op 8-4-2004 21:33
 
Blukaap 8-4-2004 21:33 Print reply

Posts: 10006
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: marthin

[...]


dan heeft hij denk ik een groot probleem, omdat hij nou namenlijk niks in de hand heeft geen handtekening of ander officieel bewijs.


Mondelinge overeenkomst is ook geldig.
Alleen bewijzen is wat lastiger, maar goed.
Die mailtjes zullen wel aardig helpen.
 
Bastila is lief
Whoopz0r 8-4-2004 21:35 Print reply
Posts: 945
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Erik_N

Alleen al met het feit dat ie het niet verteld heeft heeft ie jouw in levensgevaar gebracht.

ZOu als ie niet wilt betalen zeker voor laten komen.

ja, waarschijnlijk win je het wel, maar daarvoor moet je er veel geld in stoppen, reken maar op een paar duizend euro's.

En was "de gast" minderjarig? Dan wordt het nog moeilijker wss. En volgens mij zag ik de mh ook staan bij schaafsma
 
Z

Dit topic is 5073 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 1 van 4
Spring naar pagina: 1, 2, 3, 4Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved