Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Main Forum - Wie kweekt er hier allemaal wiet?

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 932 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Main Forum - Topic #12422 - Wie kweekt er hier allemaal wiet?
Pagina 14 van 44
Spring naar pagina: 1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 42, 43, 44Vorige pagina | Volgende pagina >
Dit topic is 97661 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

Sk4f 5-10-2003 22:18 Print reply
Posts: 534
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Razadull AKA Roald

[...]


Wiet is niet geestelijk en lichamelijk verslavend, dit is bewezen. Je kunt er wel lichtelijk verslaafd aan raken, maar dit is bijvoorbeeld omdat je depri bent, en gaat blowen om je beter te voelen.

Alcohol daarentegen, is zwaar verslavend (en daarom technisch gezien een hard-drug, wettelijk gezien een soft-drug). Alcohol is lichamelijk en geestelijk verslavend, als je veel drinkt kun je na een tijdje niet meer zonder, gewoon omdat je het gevoel hebt dat je dood gaat als je niet drinkt...

Maja, mensen die denken hier blijkbaar dat ze allles weten, en spreken met hun ervaring jarenlang onderzoek ff tegen... Zelf weten, maar klinkt nogal dom...


FIJN ! ok dat weten we nu wel .. de praktijk is toch niet wetenschappelijk te bewijzen dus dat weet je alleen als je het gebruikt

en nee het is heus niet ZO erg zoals het beschreven staat, het is bewezen .. boeje ik bewijs het tegendeel wel voor je :P

(iedereen zijn eigen mening)
 
Hoi ik ben Buis uit Nijmegen en ik rij op een MB :D ( EN EEN PUCH ! )
SIWWN 5-10-2003 22:20 Print reply
Posts: 7079
Heb gisteren trouwens me K2 zaadjes binnengekregen

Ben nu bezig met ontkiemen....
Hopen dat het tenminste nog een plantje word
 
marcel 5-10-2003 22:31 Print reply

Posts: 1533
plantjes worden het sowieso wel. ik heb ze een weekje geleden geplant en ze komen nu ook al op. en dat ontkiemen hoeft ook niet perse, heb ik ook niet gedaan. heb BTW gewoon visvoerzaad gepakt. maar mijn "white widow" zaadjes. komen ??n dezer dagen ook. als ik effe geld over maak.
 
SIWWN 5-10-2003 22:36 Print reply
Posts: 7079
Je kan ook gelijk het zaad in de grond stoppen maar ik ben pas bezig met 3 zaadjes te ontkiemen,
heb er dus nog 7 over

Misschien dat ik er ook wel een paar in een otje stop...

En als het mannetjes zijn dan verkoop ik ze wel, zal vast wel interesse in zijn
 
jeroen 5-10-2003 22:39 Print reply

Posts: 15066
Visvoer hennep is vezelhennep ofzo...heb je niks aan.
 
SIWWN 5-10-2003 22:40 Print reply
Posts: 7079
Dat is al 6 x gezegd


Waar koop je de zaadjes Marcel?

Mooie avatar trouwens

 
marcel 5-10-2003 22:46 Print reply

Posts: 1533
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: SIWWN

Dat is al 6 x gezegd


Waar koop je de zaadjes Marcel?

Mooie avatar trouwens



ja jij ook mooie avatar...... maarre die white widow zaadjes heb ik gewoon bij die bazaar rosendaal vandaan. link stond paar pagina's trug. die andere's heb ik gwoon voor de gein geplant. omdat ik na het lezen van dit topic weer de kriebels kreeg. heb ook een mengsel van potgrond en wormenmest. perliet kon ik alleen niet vinde . en ik heb er een 60 wat halogeen lampje boven hangen. komt veel warmte vanaf
 
SIWWN 5-10-2003 22:47 Print reply
Posts: 7079
Link kwam van mij

Ik koop me gewoon potgrond en enventueel nog een beetje extra voeding...

Heb je trouwens een (kweek)kast?
 
marcel 5-10-2003 22:50 Print reply

Posts: 1533
nee ik heb geen kast ik doe alles binnen. maar buiten gaat toch niet meer lukken nu zeker???
 
koen-z 5-10-2003 22:52 Print reply

Posts: 3702
nee buiten word het nix, maarre ik denk dat je plant nie genoeg heeft an een halogeen lamp. om nou te beginnen met ontkiemen enzo, 'beetje laat. maarja, als je een lamp heb eah...


 
huh 5-10-2003 22:55 Print reply
Posts: 1755
Hmm ik heb heel wat uit te leggen ben ik bang ...khad misschien als niet-blower niet op dit topic in moete gaan maar goed, kzal het proberen uit te leggen.

Quote:
KaWaReZ
dan heb jij niet veel ervaring jochie...
btje stappen is et probleem niet..
je pa die alcoholverslaafd is bijv, of de pa van je vriendin. (ff uit mn eigen kringen)
die kunnen niet zonder bier/sterke drank

alcohol is dus degeleijk verslavend....



Jochie ...neej maar ik weet heus wel dat alcohol verslavend KAN zijn...ik weet heus wel d?t er alcoholverslaafden zijn, klinieken etc. etc., zo dom ben ik nou ook weer nie hoor. Ik zeg alleen dat ik nog nooit iemand gezien heb die zo is/doet en er me niks bij kan voorstellen, terwijl ik toch regelmatig veel drink (zuip ). Mijn punt is dat een gezonde geest makkelijk alcohol aan kan zonder dat er een verslaving op treed. (en no offence aan alcoholverslaafden die dan dus geen 'gezonde geest' zouden hebben, maar ik hoop dat het wel duidelijk is wat ik hier bedoel...als ik dat allemaal uit moet gaan leggen ben ik over een uur nog nie klaar).

Dit vergelijk ik dus met nicotine waarbij dit dus echt niet zo is...daar raak je zo aan verslaafd, afhankelijk en dat soort dingen. Ook niet >iedereen<, maar wel veel meer. Er zijn 5 miljoen rokende mensen, waarvan (ik schat) zon miljoen echt goed verslaafd, maar dat zullen er vast meer zijn. Er zijn denk ik meer mensen die alcohol drinken dan roken, of anders minstens evenveel. En niemand kan mij wijs maken dat er minstens 1 miljoen alcoholverslaafden zijn.

Voor de hardnekkigen: hiermee wil ik dus niet zeggen dat er geen alcoholverslaafden zijn...en de vergelijking is misschien wat krom enzo, maar je kan er wel wat uit afleiden lijkt me.

Goed, nou heb ik dus wiet weggelaten, omdat ik denk dat de situatie daar weer anders bij ligt.

Nicotine zit in sigaretten, die werden tot 10 a 20 jaar geleden gewoon netjes gerespecteerd door de samenleving, pas de laatste jaren begint men er langzamerhand een klein beetje kritiek tegen te geven, met name onze overheid. Maar toch is de sigaret nog aardig ingeburgerd.

Alcohol zit in bier, wijn, gedestilleerde dranken enz...als er een zogenaamde verslavende stof is die een groter gemeenschappelijk draagvlak heeft dan alcohol, mag iemand het zeggen.

Wiet en "drugs" daar wordt gewoon anders tegen aangekeken. Alcohol en sigaretten hoeven niet 'gedoogd' te worden, wat bij drugs altijd nog wel zo is. Drugs gebruik je toch iets 'stiekemer', omdat je niet in de kroeg een lekkere spuit heroine in je poot zet bijvoorbeeld. Neej serieus: er zijn gewoon weinig openbare plekken waar je een joint op steekt ofzo en de plekken die er zijn, daar wordt over het algemeen niet erg positief tegen aan gekeken door de gemeenschap.

Goed, het verschil is nou duidelijk mag ik hopen?

Mwah, ff nog een paar reacties afwerken...

Quote:
jeroen
Lezen s moeilijk he?
Voor alcohol in het algemeen,
en ja, dar bedoel ik mee wat iemand kan drinken



Neej je begrijpt me niet...
Lees nog eens door wat er stond.

Ik zeg: "2-3 glazen per dag helpt de ziektes die jij daar noemt voorkomen."

Dan zeg jij: "en dat 3-4 glazen alcohol per dag is voor alcohol in het algemeen."

Toen dacht ik van: jah tuurlijk is dat algemeen, dus gaf ik een beetje een cynische reply: "Jah tuurlijk is dat algemeen, ze gaan even voor iedereen uitrekenen wat ie kan drinken..."

En toen begon jij over lezen is moeilijk?
Ik snap het punt niet...maar jij vat het blijkbaar niet al te positief op ofzo.

Quote:
Wipe-Out
In je volgende post zeg je geen ervaring te hebben met wiet. Hoe weet je dan dat je er _veel_ eerder verslaafd aan raakt dan aan alcohol?


Tja Hans, hier moet ik je volkomen gelijk in geven...niet echt nagedacht bij wat ik postte toen...

Quote:
Razadull AKA Roald
Maja, mensen die denken hier blijkbaar dat ze allles weten, en spreken met hun ervaring jarenlang onderzoek ff tegen... Zelf weten, maar klinkt nogal dom...



Onderzoek is ook twijfelachtig, ik vind dat je op zo'n forum best mag zeggen wat jij er van vind en wat jij in je omgeving ziet gebeuren. Je kan zeggen wat je wil, maar een mens wordt bijna 100% gecontroleerd en be?nvloed door zn omgeving, of ie het nou wil of niet. En het discussieren, daar is zon forum voor

En je kunt verslavingen vrij moeilijk weergeven in cijfertjes, wat bij onderzoek vaak gebeurd. Ze kunnen hooguit een zogenaamd representatieve scan van een samenleving maken en naar percentages verslavende-stoffen-gebruikers vs. werkelijk-verslaafden kijken en aan de hand daarvan concluderen wat de uitwerking is.

Quote:
jeroen
Persoonlijke meningen tellen niet mee, alsof jij als individu kan beslissen over de rest van de mensen..


Neej ik kan als individu niet zomaar over de rest van mensen beslissen. Ik kan niet zeggen van: "Hey jij alcoholverslaafde, stel je niet zo aan, want je kan niet verslaafd zijn aan alcohol, want ik vind dat je aan alcohol niet verslaafd kan raken." Zo denk ik er ook niet over! Een persoonlijke mening telt wel mee in de zin van, hoe jij tegen zaken aan kijkt en hoe je dingen interpreteert. Want ook onderzoeken en zaken die voor je gevoel 'vaststaan' en onbuigbaar zijn, kunnen verschillende mensen op verschillende wijze interpreteren.

Als iemand persoonlijk ervaring heeft gehad met alcoholverslavingen, dan zal dat persoon natuurlijk makkelijker zeggen dat alcohol verslavend is dan iemand die er niks van af weet, of uit een ander milieu komt etc. etc. Het ligt ook niet altijd aan de stof alcohol, maar ook aan de gemoedstoestand van de mens die het drinkt! Het is gewoon zo dat ieder mens anders op een bepaalde stof reageert. Dus kun je dan in het algemeen zeggen dat het de stof alcohol is die verslavend werkt, terwijl de mens er achter anders misschien ook wel in de problemen was gekomen?

En jij hebt het trouwens toch ook over je omgeving als je het over de verslaving van wiet hebt?

Quote:
Wipe-Out
zoiets gelijkends heb ik wel gezien



Das minder jah . Ik kan me dr echt niks bij voorstellen ben ik bang...

Quote:
Wipe-Out
niks persoonlijk oppakken. 't is gewoon een normale discussie



Mooi .

Nouw jah, hopen dat iemand dit nog leest, dan heb ik dit verhaal nie voor niks getypt . Maar ik vond gewoon dat ik er ff op moest reageren.
 
marcel 5-10-2003 22:55 Print reply

Posts: 1533
kheb het gevoel dat de soort lamp niet echt veel uitmaakt. hij moet veel licht geven dan groeit je plantje er wel naartoe. is voor ons "thuiskwekers" al genoeg dacht ik zo. je kant er ook wel een bolletje boven hangen. als je het maar een beetje op je plant centreert.

en ga hierboven er alsjeblieft niet zo diep op in zeg....... shiiiiit

Dit bericht is ge-edit door marcel op 5-10-2003 22:57
 
SIWWN 5-10-2003 22:57 Print reply
Posts: 7079
Het buitenseizoen is nu bijna afgelopen.....
Als het met deze zaadjes lukt en gaat een beetje goed dan bouw ik me misschien een kweekkast(je)

Met een 600W Natrium lamp en een beetje afzuiging.

 
koen-z 5-10-2003 22:58 Print reply

Posts: 3702
ik heb van iemand gehoord, dat als je een zak over je plant doet en 2 uur daarna, er weer afhaalt en dat de hele dag door (moet je wel vakantie hebbe ofzo) dat de plant veel sneller groeit.



 
marcel 5-10-2003 22:59 Print reply

Posts: 1533
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: SIWWN

Het buitenseizoen is nu bijna afgelopen.....
Als het met deze zaadjes lukt en gaat een beetje goed dan bouw ik me misschien een kweekkast(je)

Met een 600W Natrium lamp en een beetje afzuiging.



wat buiten of binnen?
 

Dit topic is 97661 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 14 van 44
Spring naar pagina: 1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 42, 43, 44Vorige pagina | Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved