Forums Afdelingen Zoek Personal  
  Je bent niet ingelogd.

Main Forum - Gameboy-boordcomputer

   Topics
MF - TF - EF - UF
MeF - PF - BeF - CF
   Sales
   Brommers - Blok - Cilinder
   Overige Updates
FAQ - KB - Nieuws - Gallery
Links - Projecten
   Online Users
   Er zijn 1131 users online.

Brommerforum.nl wordt gehost door:
Zeke Internet Services
  Main Forum - Topic #1022 - Gameboy-boordcomputer
Pagina 2 van 4
Spring naar pagina: 1, 2, 3, 4Vorige pagina | Volgende pagina >
Dit topic is 3363 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.

70malossi 10-7-01?22:25 Print reply
Posts: 4176
ik wil wel tetris kunnen blijven spelen he
 
Om leen te quoten : Die subaru spaait m hard jong
Joost 10-7-01?23:31 Print reply
Posts: 1108
De politie kan er niet tegen doen, het staat nergens in de regelementen dat je een 'homogeleerd(ofzo)' cock-pit moet hebben. Je behaalt er ook geen vermogens winst mee, alleen als je een nieuwe cdi bouwd kunnen ze wel lopen zijken. Maar als je een 70cc met 20mm onder je mt hebt liggen maakt dat toch niet zo veel meer uit.
 
It is going to be a Endless summer...
SpeedYveS 11-7-01?00:10 Print reply
Posts: 1644
Ik denk dat je te moeilijk denkt, heb je wel eens van een C-Control (basic M-unit) gehoord? dit is een volledig programmeerbare processor, kant en klaar op een stukje PCB gebakken, je kan hem met heel voor dingen uitbrijden, hardware ervan snap ik nog niet helemaal, ik weet wel wat je er zo'n beetje mee kan doen, denk aan de kracht van C, kan je dus echt een super dashboard mee maken, ik wil een powerband analyser, met ontstekingsvervroeging afhankelijk van toerental, wind, versnelling.. zelfdenkend natuurlijk kan als je er echt veel werk in steek, maar de basic dashboard is niet zo heel moeilijk te maken hiermee (denk ik)
 
dutchviggen 11-7-01?12:13 Print reply
Posts: 241
ff my opinion.
heel bruut natuurlijk als je dat allemaal voor mekaar krijgt.
maar ken ik (met?mn basic soldeerbout) dat ook bouwen dan?
of beter.
als t allemaal gelukt is.
zet dan ff een stap voor stap clinic op ofzo. met veel fotootjes en uitleg, kan iedereen stap voor stap meebouwen.



 
[URL[t]]http://www.radiobergeijk.nl[/t]radiobergeijk[/URL]
Joost 11-7-01?14:33 Print reply
Posts: 1108
C-control is lang niet zo uitgebreid als de Z80 van de GB. Het grote voordeel van de GB is dat er een 144X250 matrix lcd bij zit. Los kost een dergelijk systeem al 200 piek. Het voordeel van de gb is tevens dat alle besturings elementen voor evt navigatie in het programa(joy-pad en a/b/start/select knopen), al op het systeem zit. De GB is gewoon in C te programeren, maar voor het aansturen van de multiplexer en 8255a is assembly makelijker en sneller. Je moet het systeem in verschillende delen bekijken, eerst heb je de GB met de i/o kaart en daarop kan je allerlij sensoren(0-5V) en andere onderdelen aansluiten. Zo kan je namenlijk het systeem makkelijk uit breiden.

Ik denk dat het inderdaad te ingewikkeld wordt om allemaal zelf te gaan solderen. Ten eerste komt het allemaal er presies (databus), en hebben maar een klein aantal van jullie de mogelijkheid om print platen te etsen. Ik zat zelf meer te denken aan kant en klare systeemen te bouwen of iets van bouwpakketen. Het is nl. ook een stuk goedkoper om de chips in een wat groter aantal te kopen.

Maar als je meer info wil moet je maar es kijken op : http://www.rawer.de/marc/Gameboy/index.html die gozer doet presies het zelfde als ik. Kom in nu pas achter :p

Meschien doe ik het ook wel anders, goekoper zonder een 8255a. Een 1-16 analoge multiplexer en die aansluiten op een ad/dc en vervolgens via een bus-buffer op de data bus aansluiten. Je hebt dan alleen een extra adress decoder nogdig voor het aansturen van de multiplexer. Hmm, moet ik nog ff over nadenken.
 
It is going to be a Endless summer...
Nick - Administrator 11-7-01?15:20 Print reply

Posts: 4967
Quote:
Originally posted by: Joost?Moesker

[...]Het grote voordeel van de GB is dat er een 144X250 matrix lcd bij zit. [...]

Volgens die site van je is het een 160*144

Wel cool allemaal.
Staan vet coole dingen op die site man!
 
Joost 11-7-01?16:04 Print reply
Posts: 1108
oh das waar ok, maar in iedergeval een grote punten matrix.
 
It is going to be a Endless summer...
Joost 11-7-01?20:13 Print reply
Posts: 1108
Oke, dit wordt ongeveer het schema als ie zonder 8255a word gebouwd. Er moet denk ik nog een line-buffer tussen maar dat weet ik niet zeker.



ff een uitleg van links naar rechts:

Links is de zogenaamde 'GameEdgeConnector' die in de GB gaat. Vervolgens krijgen we de (ep)rom, die op de orginele wijze is gemonteerd. Vervolgens zien we de adress-decoder lociga. Die bestaat voornamenlijk uit een grote nand poort en een aantal kleine poorten. De decoder zorgt er voor dat de ROM of de Analoog/digitaal converter wordt geselecteerd. Vervolgens krijgen we de ADC omzetter. Dit is een standaart ADC0801, deze chip werkt twee kanten op afhankelijk van de read/write ingangen. De A/DC is aan de multiplexer gekoppelt. Deze schakelt de 16 ingangs en uitgangs lijnen door naar de A/DC. Door middel van de 16 hoogste geheugen positie's word het goede kanaal geselecteerd. De read en write lijnen (pin 3&4 op de GEC) schakkelen tergelijk de A/DC in de goede modus (D/A of A/D).
 
It is going to be a Endless summer...
Siepie Wokkel 11-7-01?20:45 Print reply
Posts: 3888
amen :n
 
-=[Feel the power of Derbi]=-
Nick - Administrator 11-7-01?22:00 Print reply

Posts: 4967
En dat is dus om de analoge pulsen van je brommer om te zetten in digitale, voor de ROM begrijpbare data, die dat vervolgens op het scherm van de GameBoy kan zetten?
 
Joost 11-7-01?22:25 Print reply
Posts: 1108
Nick: Ja zo iets, het is de bedoeling dat er een analoog meet singaal word aangeboden die tussen de 0 en 5 volt variert. Voor toerenteller gaat dat als volgt. Eerst wek je een puls op het moment dat de bogie vonkt. Dit doe je door middel van een soort van spoel om je bogie draad. Doormiddel van een 555-timer wordt de puls omgezet in een plus van een bekent aantal nano seconden en 5 volt, deze pulsen worden vervolgens via een integrator in een gelijkspanning omgezet. Hoe meer pulsen per seconde, hoe hoger de spanning. Die spanning gaat dan naar je GB die het vervolgens in een toerental omrekend. De nouwkeurigheid is ongeveer +- 58 toeren als je van een maximum van 15.000 toeren uitgaat. Dit komt omdat de gb max 8-bits sinalen kan verwerken. Het kan ook nauwkeuriger maar dan wordt het allemaal wat lastiger, maar dit is in principe nouwkeurig genoeg.
De kilometer teller werkt op precies de zelfde wijze. Alleen die is veel nauwkeuriger omdat je dan 120km /256. Dan heb je dus een nauwkeurigheid van +-0.5km/h.
 
It is going to be a Endless summer...
Nick - Administrator 11-7-01?22:45 Print reply

Posts: 4967
Jah ik vattum, die 15000 is dus eh 15.000/(2^8) = +- 59 toeren onnauwkeurigheid? Nou boeie, daar is nix mis mee man. "o me powerband begint op 5256,52 toeren" "zo he! dat is laat! mijne begint op 5255,33 al!"
Dus dat boeit nix...
Werkt een digitale toerenteller die je gewoon in winkel kan werken trouwens ook zo? Of werken die door met het analoge signaal? (vraag me af hoe dan btw maargoed)
 
Joost 11-7-01?22:50 Print reply
Posts: 1108
Die werken meestal inderdaad op het zelfde principe. Maar dan zit er vaak direct een VU (spannings) meter aangesloten. Dat kan via een wijzer-insterument of via een kant en klaar ic'tje die een aantal 7-segmenten displays aanstuurt. Het mooie van dit systeem is dat je het zo gemakelijk kan uitbreiden. Je kan er bv ook het CO gehalte in uitlaat meten of de onderdruk in je carb en weet ik wat nog meer. Zolang het maar van 0 naar 5 volt loopt. Als ik het systeem klaar heb doe ik er wel een handleiding bij of een internet pagina met informatie over het programeren van de GB. Dan kan je zelf later nog eigen hard en soft-ware maken. Gewoon in C, dat kan iedereen namenlijk leren.
 
It is going to be a Endless summer...
70malossi 12-7-01?21:20 Print reply
Posts: 4176
dit roelt dus zwaar.
keep on the goed wurk.
 
Om leen te quoten : Die subaru spaait m hard jong
Rene 14-7-01?13:57 Print reply
Posts: 2573
diss wel zwaar gaaf.. ga ik ok bouwen.. maare als het
gewoon printplaatje is is het toch niet zo moeilijk
te solderen?
of zie ik da verkeerd?
etsen ken gewoon op school, maare als jij kant en klare
bouwpakketten maakt scheelt het mij weer een tochtje naar
de radiobeurs
 
24 uur in een dag, 24 bierflesjes in een krat, toeval? / Fairings are for homosexuals

Dit topic is 3363 keer bekeken. Log in om te kunnen reageren op dit onderwerp.
Pagina 2 van 4
Spring naar pagina: 1, 2, 3, 4Vorige pagina | Volgende pagina >
 
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved