Brommerforum.nl - Print: Topic


Print Topicsamenvatting, Topicpost

Topicsamenvatting
TopicID Topicposter Topic datum Forum Hits Aantal replies
50319 Tombrom 12-6-2008 21:28 Meeting Forum 7403 47

Topicpost
Gepost door: Tombrom Gepost op: 12-6-2008 21:28
Beknopte toelichting evenement


Scooter- en Brommersprint Zoetermeer 22 juni 2008.

In navolging van het succes van voorgaande jaren wordt op zondag 22 juni opnieuw een scootersprint gehouden in de gemeente Zoetermeer. De plaats is wederom de Edelgasstraat in de industriewijk Lansinghage. (bij de gamma dus)



Het is één van de wedstrijden voor het Nederland kampioenschap van de SBO (scooter- en brommersprint organisatie). Deze Stichting is de enige Nederlandse organisatie met een echte Scooter- en brommersprint competitie. Vallend onder de vlag van de MON/KNMV is een optimale ondersteuning verzekerd.



De machines worden elk jaar weer iets sneller en het belooft deze keer een super sprintfeest te worden, met zeer spectaculaire tijden. De acceleratie van de snelste machines is met 4 sec naar de 100km/h. Er zijn maar zeer weinig auto's die dit kunnen evenaren. 150 meter na de start gaan zij met een eindsnelheid van meer dan 125 km/h over de finishlijn.



In de finale is de spanning pas echt te snijden, elke 0.01sec telt, alleen met een perfecte start kun je winnen. Hier gaat het niet meer om de tijd, het is een man tegen man gevecht, wie het eerste over de eindstreep gaat wint en gaat door naar de volgende ronde. Bij een te vroege start gaat de rode lamp aan en lig je eruit.





Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
8:00-10:30 inschrijven + keuren
10:00-11:00 vrij sprinten zonder tijdsmeting
11:00-16:00 sprinten met tijdsmeting
16:00-17:00 finale sprints
17:40 prijsuitreiking
NB: Afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers kunnen de tijden verschoven worden.





Wat is een scooter en brommersprint?

Het de bedoeling om met staande start een zo snel mogelijke tijd neer te zetten op het 150 meter lange traject. De rijders met de snelste tijden gaan door naar de finale sprints. Deze verlopen als een echte dragrace, van man tegen man, waarbij de winnaar doorgaat naar de volgende ronde en de verliezer eruit ligt, ongeachte de gereden tijd. Het gaat hierbij letterlijk om honderdsten van seconden, een feilloze start is daarom een absolute voorwaarde.



Organisatie

De SBO, een zeer jonge en enthousiaste groep van vrijwilligers, zij hebben de zaak op een zeer degelijke wijze aangepakt. Een professionele tijdwaarneming maakt het voor het publiek zeer goed te volgen. Met grote displays worden achtereenvolgens de reactietijden, de eindtijden en de eindsnelheden van de 2 tegen elkaar strijdende sprinters, vermeld.



Reglement

Het SBO reglement is gebaseerd op de basisregels van het FIM record handboek. Sprinten voor motoren valt onder recordsport. Hierbij is in de topklasse vrijwel alles toegestaan, zolang de veiligheid niet in het gedrang is. Ook bij FIM records is deze regel van toepassing. De klassenindeling wordt hier vrijwel uitsluitend bepaald door de cilinderinhoud.

Zolang men nog niet in staat is deel te nemen in deze topklasse, kan men eenvoudig instappen op een lager niveau. Dat wil niet zeggen dat deze jongens het rustig aandoen. Deze standaard scooterklasse is verbluffend snel. Het is vooral deze scooterklasse die erg populair is en met een groot aantal deelnemers dus ook zeer spannend. De topklasse, superspecials met speciaal gebouwde frame constructies en zeer hoog opgevoerde motoren met max. 90cc zijn echt spectaculair. Met bijna 30pk aan het achterwiel, gaan deze specials binnen de 4 sec naar de 100 km/h en hun topsnelheden liggen bij de finish na 150 meter tot boven de 125 km/h. Voor elke motorsportliefhebber een must om mee te maken. Het rennerskwartier is ook voor het publiek toegankelijk en de toegang bedraagt slechts een paar euro.



Voor meer informatie zie websites:

http://forum.scooter...meer-22-juni-153323/

http://forum.scooterforum.net/forum/f90/

http://scootertuning...o_inschrijvingen.php

http://www.geocities...foekema/indexNL.html

http://www.geocities...ema/SprintingNL.html


Dit bericht is gewijzigd door tombrom op 13-6-2008 om 18:24 uur.

Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved