Brommerforum.nl - Print: Topic


Print Topicsamenvatting, Topicpost

Topicsamenvatting
TopicID Topicposter Topic datum Forum Hits Aantal replies
34501 Lemmuh 21-1-2006 0:54 Main Forum 8772 34

Topicpost
Gepost door: Lemmuh Gepost op: 21-1-2006 0:54
Het hele idee kwam toen een vriend van mij op het idee kwam een skelter/kart te bouwen met een scooterblok wat hij nog had. Ik vond dit wel een cool idee en besloot mee te doen.
Toen de school weer begon bleek dat we als eerst project een gewone indoor-kart moesten verbouwen naar een cross-kart.
Naderhand bleef er een hoop spul van de kartjes over, na een beetje overleg met de leraren een hoop spullen zo kunnen meenemen. Echter bandjes mochten we niet meenemen, en ook lagers waren allemaal gebruikt met de crosskarts.

Hieronder de website van “Dommel”, onze crosskart www.dommeldekart.tk

Toen ik ook 2 frames mocht meenemen kwamen de plannen van onze zelfbouwkart ineens heel snel op gang. Voor een prikje een vrij oud Aprillia RS 125 blok kunnen kopen, na even zoeken een carburateur er bij gekocht en na een goeie avond sleutelen liep dit blokje en nog best goed ook. Toen begonnen onderdelen te zoeken zoals lagerblokken, velgen, bandjes en goede ideeën. Maar na het horen van de prijzen van bandjes en lagers ging de zin om echte kart-wieltjes te gebruiken helemaal over aangezien die bandjes nogal snel slijten. Dus gekeken naar een ander alternatief maar doordat het frame is gemaakt voor kleine wieltjes kun je er niet veel grotere exemplaren monteren ivm de stuuruitslag en het aanlopen van de wielen.
Dus opnieuw begonnen met een ontwerp te maken, echter zonder enig positief resultaat, het aanpassen van het frame zou meer tijd en energie vergen dan een nieuw frame te bouwen.

Toen kwam eigenlijk meteen het idee om hem meteen onafhankelijk af te veren. En hier begint het project eigenlijk pas.

Toen op het werk een collega begon over zijn defecte Suzuki DR500, warmgelopen door te weinig olie, kwam er een onderhandeling. Ik kon zijn DR voor €50,- kopen, EN er zat een 2e blok bij met volledige compressie echter geen ontsteking, maar het defecte blok had wel een goede ontsteking. Dus toen hebben we deze motor gekocht aangezien we een onafhankelijk afgeveerde kart/buggy wilden gaan maken deze meer off road zou rijden dan op de weg, en daarvoor heeft een RS125 blok simpelweg veel te weinig koppel voor. Dus deze motor opgehaald.
Ook heb ik op internet een hoop nuttige sites gevonden, met name www.joachimbuggy.tk bleek een prima site vol met ideeën.
Nu zijn we volop bezig om het blok van de DR fatsoenlijk op gang te krijgen, hij start namelijk erg slecht en loopt niet zoals hij het zou moeten doen. Ook zijn we bezig met ideeen te verzamelen.

Inmiddels hebben we ook een ford escort gekregen van een carnavalsvereniging om als donorauto te gebruiken voor het stuurhuis, vering en andere kleine zooi… Echter deze krijgen we pas na de carnaval dus het zal voorlopig een kwestie zijn van het blok goed aan de praat te krijgen en dan zien we weer verder.


Updates/foto’s volgen….

Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved