Brommerforum.nl - Print: Topic


Print Topicsamenvatting, Topicpost

Topicsamenvatting
TopicID Topicposter Topic datum Forum Hits Aantal replies
25531 Junkie XR 17-1-2005 23:05 Main Forum 3845 77

Topicpost
Gepost door: Junkie XR Gepost op: 17-1-2005 23:05
Na geweldige, wilde plannen, inmiddels zo'n jaar oud, gevoed door topics als: plymouth-dakar en Dakar 2004, werd mijn verzwakte enthousiasme herwonnen door 2 zaken. Ten eerste de Dakar 2005 himself. Geweldig spectakel blijft dat toch!! Tweede punt, en tevens ook de instantie die deze tocht interresant en haalbaar maakt komt uit deze hoek: www.amsterdamdakar.nl.

Het idee is om voor 500 euri's een barrel te kopen (auto of motor) en met sponsoring en een laatste 150 euri's eigen finetuning een voertuig klaar te maken om Dakar mee te halen.

Wat maakt deze rallye nou zo leuk en sportief. Nou ten eerste is het enige wat de organisatie doet het hele soepzooitje bij elkaar brengen en checken of je niet teveel poet aan je voertuig besteed. Dit lijkt flauw, maar voorkomt dat het een decadent juppen zooitje word die te dure auto's mee gaan doen, een eigen groep vormen en de complete sfeer verziekt. Verder dus geen diskwalificatie gezeik ofzo!

De bedoeling is dat het gebeuren in november van start gaat. Het mooie is dat vorig jaar er verscheidene, echt te simpele, auto's hebben meegedaan. Het meerendeel is aangekomen. Wat is nou de truc dat niet 3 kwart afvalt? Nou ten eerste, solidariteit, mensen helpen elkaar en wachten zo nodig op elkaar. Ook word niet onnodig moeilijk terrein opgezocht en voor zover mogelijk word er op asfalt gereden.

Tot zover even mijn relaas, wie lijkt het wat?

Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved