Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Profile in het onderwerp 'NS-1 racer' (ID 4836).
De reply is geschreven door NS-1 racer (UserID 4836) op 22-5-2004 23:46.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Apriliars105

[...]


Wat is een ccfl-balk dan? En waar ken je die halen?


Neon is een kleine tl-buis. Een echt Goedkoop neonbuisje geeft wel licht af, maar lang niet voldoende om de grond onder je scooter te voorzien van een gekleurde gloed (het werkt ook maar op 12volt). CCFL (Cold ? Cathode Fluorescent Lamp) is een ander buisje en dan met een ander principe, de lichtopbrengst is veel groter, er zit namelijk een invertor kastjes tussen je accu en de en het lampje dat zorgt dat het op 800 volt staat.

Kortom neon en CCFL verschillend een neon brand op 12 volt een CCFL op 800 volt Bij een CCFL word doormiddel van een invertor 12 volt omgezet in 800 volt en geeft zo een veel feller licht.

Bron: http://www.scootxtreme.nl/neon.php (staat ook een complete uitleg over montage op)

mijne komt van een computer beurs koste 12 euro inclusief montage materiaal en omhulsel tegen het breken en invertor (waar 2 buizen op kunnen worden aangesloten) een CCFL die gemaakt is voor je computer heb je zo op je brommer aangesloten stekkertje er afknippen en ff logisch denken wat de + en - is dan kom je ene heel eind verlengen van de draden is niet altijd een goed idee kan je nog wel is je lamp kosten maar vergeet niet er voor te zorgen dat alles lucht dicht is gewoon goed dicht kitten


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved