Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Profile in het onderwerp 'jesus_is_king' (ID 6922).
De reply is geschreven door JCG (UserID 4039) op 6-5-2005 1:34.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Saknet

wie verzekerd mij dat al die verhalen uberhaupt echt gebeurt zijn en hoe weet ik dat die 'profeten' niet gewoon eeen stel dronkelappen waren die zich zo verveelden dat ze allemaal verhaaltjes die in ze opkwamen gingen opschrijven.



Eerst ging de bijbel verhalen van mond op mond toen besloten een stel mensen dat het wel leuk zou zijn om de het opschrijven. Er is al bewijs gevonden dat de bijbel al enkele keren "bijgewerkt" is. Omdat een middeleeuwse koning een hoofdstukje niet zo leuk vond. Tel daar bij om dat de bijbel weet ik hoe vaak is vertaalt, wat de nauwkeurigheid ook niet tengoede komt.

Dus je kan met redelijk zekerheid zeggen dat de bijbel geen nauwkeurige bron is om glasharder feiten uit te halen. Hoe graag sommige christen je dat willen doen geloven.

Ik denk dat je de bijbel meer moet zien als een boek met mooie verhalen over het christendom en stof tot nadenken. En niet letterlijk leven naar de voorbeelden die erin worden gegeven. Zo staat er bijvoorbeeld ergens in het oude testament dat je ongelovige moet stenigen, en een oog om een oog en tand om een tand. De extacte hoofdstukken en regelnummers weet ik niet uit mijn hoofd, maar als ik morgen zin heb zal ik ze opzoeken.

Sowieso is de bijbelvreemd als je het oude testament vergelijkt met het nieuwe testament. In OT gaat het over een god die gemeen is en soms zelf sadistisch en in NT is god poeslief.

De Islam heeft dit mooi opgelost door te zeggen dat alles corrupt is behalve wat de laatste profeet Mohamed heeft geschreven, want hij heeft dat direct van Allah.Ook staat er in het heilig boek van de moslims dat ze altijd naar de waarheid moeten zoeken, iets wat ik vind dat elk mens moet doen. Niet alleen qua religie maar voor alles in zijn leven.

Maargoed nu dwaal ik af van de discussie. Zijn de verhalen echt gebeurt die in de bijbel staan? Nee, in iedere geval niet voor 100%. Maar doet dat ertoe? Ik bedoel, het is altijd gevaarlijk om iets kwakkeloos over te nemen. Je moet nooit je eigen verstand verliezen. Denk altijd na over wat je moet geloven en wat niet.

Leuk feitje: moslims gevoelen dat bij de apocolyps alle gelovers van "het boek" (joden, christen en moslims) zij aan zij strijden tegen de antichrist.

Maarre is het niet een ideetje om een topic hier over te maken? Alleen hopen dat de BFers serieus willen discucieren of anders hun kop houden

Dit bericht is ge-edit door JCG op 6-5-2005 1:35


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved