Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Project Topic in het onderwerp 'Yamaha RD50DX Budget Restauratie [Algemene vragen]' (ID 2360).
De reply is geschreven door markRD (UserID 14293) op 13-5-2014 20:13.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: kenny77
Top!

Gaat hij na het keuren weer uit elkaar om het frame te spuiten?
En is experimenteren met een 80cc/ 93cc blok niet iets?
dt/rd/ysr/yz

Aangezien je dan toch motor kenteken hebt, misschien ook meteen aan laten passen op kenteken als dit mogelijk is?

Uhh moet gevraagd worden natuurlijk, leuke vriendin? :P



Hij gaat voor het keuren nog uit elkaar! Het poedercoaten gaat binnen niet al te lange tijd gebeuren en dan kan ik gelijk fatsoenlijke velgen laten spaken. Dan zal het heel hard gaan!

Een 80cc blok is inderdaad wel wat. Vooral vanwege de grotere spoelkanalen. Misschien ook wel met een stage6, polini of malossi big bore cilinder voor een scooter erop. Als het goed is die tapeindafstand ook precies goed. Echter zit je dan steeds met een te kort cilinderhemd aan de achterkant. Daar kan je geen fatsoenlijke membraaninlaat in kwijt. Ik vind eigenlijk de cilinders die je voor een 80cc kan kopen niet zo mooi. Maar die komt er zeker ooit!

Ik heb voorlopig even een suzuki 47mm cilinder gekocht waar ik zeker iets moois uit kan halen voor de RD. Of een minarelli verticaal cilinder zal het ook prima doen. De airsal 47,6mm cilinder voor een minarelli verticaal heb ik verpest. De b-kanalen heb ik totaal de verkeerde vorm gegeven denk ik.



Ik ga in eerste instantie de onderstaande cilinder monteren, hetzij dan een x aantal millimeters verlaagd, zodat de timingen ong. 125 en 185 worden. Dan schroef ik daar de 21mm dell'orto van de Caferacer achter (die moet toch een grotere carburateur hebben) met het 4 kleps adige membraan en een aangepaste homoet 4p erop. (De homoet heb ik ook al liggen.) En uiteraard een op maat gemaakt cilinderkopje. Ik hoop dat een beetje fatsoenlijk wil lopen.



En ze is zeker heel erg leuk! Ze vindt het zelfs niet erg als ik het hele weekend in de schuur verdwijn om de motor te maken!

Dit bericht is gewijzigd door markRD op 13-5-2014 om 20:15 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved