Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Project Topic in het onderwerp 'Yamaha RD50DX Budget Restauratie [Algemene vragen]' (ID 2360).
De reply is geschreven door markRD (UserID 14293) op 29-9-2013 19:34.

@Mark300:

Ja, het frame is bijna identiek! Alleen heeft de DX geen trapinrichting en daarom is de achterbrug anders en de linkerschokbrekerophanging op het frame. De rest is hetzelfde. Ik heb wat foto's van het frame in de gallery gezet zodat je het kan zien.

Vandaag wat aan de voorvork gewerkt. Er zat roest bovenaan de binnenpoten. Dit heb eraf geschuurd en even in lak gezet tegen nieuwe roest. Het loopvlak van de keerring op de binnenpoot was wonderbaarlijk mooi. Geen roest, geen krassen. Ze zijn ook nog eens recht. Geweldig! De onderpoten polijst ik. Volgende week zet ik de nieuwe originele keerringen erin en vul ik ze weer af. Dan zet ik de RD weer even op de wielen.

EDIT: Het zadelovertrek ook besteld. (Van een Ty80 met tweezitszadel.)

Hier de link:
http://www.ebay.co.u...;hash=item3f236db928

Dit bericht is gewijzigd door markRD op 30-9-2013 om 19:34 uur.

EDIT:

Dit weekend heb ik de voorvork voor zover afgemaakt. Die zit weer in elkaar en de buitenpoten zijn gepolijst. Ook heb ik de stuurschakelaar gereviseerd en gepolijst. Het frame heb ik ook alvast gericht en wat reparaties gedaan. Woensdag zal ik wat foto's plaatsen. De meeste bestelde spullen zijn binnen gekomen, dus ik kan volgend weekend hopelijk het frame weer op zijn wielen zetten en aan het blok beginnen.

De binnenbanden, wiellagers en remschakelaars zijn ook besteld. Ik zoek alleen nog een mooie motor koplamp met keurmerk.

Dit bericht is gewijzigd door markRD op 7-10-2013 om 11:17 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved