Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Project Topic in het onderwerp 'Honda CB650z '79 [Algemene vragen]' (ID 1847).
De reply is geschreven door ducatigpr (UserID 13461) op 16-10-2010 13:48.

Zoals ik misschien al door had laten schemeren, wil ik er graag nog een blok bij hebben.

2 weken geleden dus ff gekeken of er wat te koop stond en gelijk gebeld, bleek dat hier 15km verderop (jaja, soms hoeft het niet zo ver te zijn) nog wel een blok te koop stond. Erheen gegaan en daar stonden 2 cb 650's. Het blok nog in het 1e frame, het andere frame zonder blok. Mocht alles voor 150 euro meenemen dus dat maar gedaan. Op beide frames een kenteken.

Met blok:



Zonder blok:



Is inmiddels al 2 weken geleden dus beetje een late update haha

Allebei de motors maar meteen gedemonteerd en wat nog bruikbaar was ff opzij gezet. Het blok overgezet in mijn caferacer frame en eens gekeken of ik de boel aan de praat kon krijgen.

Alle electra goed aangesloten. Maar eens proberen, geen reactie van de startmotor als ik op de startknop drukte. Alles bij langs gelopen en gemeten, blijkt dus dat er geen aarde van de clipons richting het frame/blok gaat (door de coating natuurlijk). Dus maar even een aardedraad extra gedaan en weer geprobeerd, ja hoor nu wel reactie!

Even wat deodorant achterin de carburateurs gespoten en vandaag heeft het andere blokje voor het eerst gelopen! (Wat was ik blij!)

Het 4 in 4 uitlaatsysteem blijkt dus niet helemaal te passen op de CB, maar kan nog wel pas gemaakt worden naar mijn inziens, dit gaat dus nog geprobeerd worden. Nu kan de motor verder afgebouwd worden, en als dit klaar is, het oude blok onder handen nemen!

Er is nog een hoop te doen dus ik duik de schuur weer in. En, kan ik natuurlijk door m'n vorige aankoop 2 complete Honda cb's bouwen! Beetje uit de hand gelopen hobby zo haha!


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved