Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Project Topic in het onderwerp 'Lasapparaat kopen' (ID 1574).
De reply is geschreven door Hells Hobbit (UserID 5673) op 8-6-2009 20:27.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: weerstand54321
@Raffel,

bedankt voor je reply!!
ik mag dus zeker zijn dat die lasapparaten van de aldi of van de gamma goed zijn om mijn kart(buggy) in elkaar te lassen?


jazeker. Het apparaat kan het sowieso wel je moet wel een beetje de skills hebben natuurlijk maar dan kan je er leuke dingen mee in elkaar knutselen. Hoe zwaarder het lasapparaat hoe meer metaal hij kan smelten en dus hoe grotere (diepere) lassen je kan maken. Maar met een te licht lasapparaat kan je met de juiste technieken iets toch goed stevig maken terwijl een zwaar lassapparaat geen garantie is voor goed laswerk.

maar let dus even op het verschil:
met gasfles (co2/ migmag)
last kinderlijk eenvoudig en vooral voor plaatwerk en pijpjes goed geschikt. nadeel is dat de aparaten duurder zijn en je een gasfles moet kopen/lenen/huren oid en die zijn duur. Naast het gas moet je lasdraad kopen maar dat is niet zo duur. In plaats van een gasfles en lasdraad heb je ook speciaaldraad waar het gas al in zit maar dit is weer extra duur dus de gasfles spaar je er niet echt mee uit.

met elektroden (elektrisch lassen)
last wat lastiger is vooral bedoeld voor zwaarderwerk. voor het lassen van blik minder geschikt. voordeel is dat je geen gasfles nodig hebt en de aparaten goedkoper zijn. Enigste wat je nodig hebt zijn de elektroden. Die hebben verschillende diktes afhankelijk voor hoe zwaar je wilt lassen.

Dit bericht is gewijzigd door Hells Hobbit op 8-6-2009 om 20:32 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved