Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Project Topic in het onderwerp 'Lasapparaat kopen' (ID 1574).
De reply is geschreven door Raffel (UserID 5479) op 8-6-2009 20:14.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Sypie_Honda
echte mannen lassen zonder handschoenen en in t-shirt

en als laskap kan je wel gewoon een gewone knik kap of een hand kap hebbben. flits kap is voor thuis gebruik niks waart.
ik heb opt werk trouwens ook nog gewoon een knik kap. die flits kappen zijn veels te zwaar aan je hooft.

grip tang kan je wel gewoon gewoon 5 euro bak gamma ding halen die dingen gaan toch altijd stuk of het nou gedore of gamma is.


Ik heb ook een automatisch dimmende kap, gewoon voor thuis, 35 euro bij de cranenbroek.. lekker licht dingetje, en heb dr nu zo een 6 auto's compleet mee gelast.. Enige nadeel is dat het binnenwerk naar de *#&(#*& is omdat ik overal mn dikke hoofd met kap erop tussenwring.. Ik zou niet weten waarom een automatische kap zwaarder is dan een gewone, maarjah, echte man als jij bent zul je dat wel weten..

Goedkope griptangen gaan altijd kapot in no time, fatsoenlijke niet, alleen als je te lui (of te dom, of een te echte man) bent om ze fatsoenlijk even in te stellen en niet als een mongool erin te knijpen..

Wat een berg lutsers hier trouwens die denken wat te weten..

anyway, Voor wat kokers aan elkaar te lassen is zo een praxis/ferm/kinzo/gamma elektrode lasgevalletje meer dan goed.. Ik las al jaren met mn fermpje, en daar staan nu toch al heel wat hekwerken, stellingen en dergelijk mee omhoog.

Ik heb een tijdje uit noodzaak gebruik gemaakt van een apparaat met flux-draad. Maar als je een beetje groot project hebt moet je dat al niet gebruiken, want die dure draad vliegt erdoorheen.. Daarbij heb je echt veel te weinig instelling op dat apparaatje. Enige voordeel is dat ze lekker klein en licht zijn. Als iemand me vraagt ff ergens een moertje op te lassen of een uitlaatje dicht te bakken sleep ik dat ding gewoon mee..

Als je eenmaal een beetje meer laswerk hebt, dan moet je toch gewoon een met een fles pakken. Als je een losse fles moet kopen erbij, ga dan naar van Cranenbroek als t kan, want die hebben 10L vulling voor 25 euro. Je kunt sinds een paar jaar ook niet meer overal je fles zomaar inruilen, maar alleen bij eigen concerns. Daarbij heb je tegenwoordig bijna altijd een semi-huurcontractje waar je aan vast zit. Maar het is dus de moeite waard om voor een fles rond te bellen, want de vulling is nu dus ook niet meer één prijs, maar verschilt overal. (Let wel op, een nieuwe fles kost je mooi 175E (van 10L))

als je op 230V last, dan kun je heeeel ver komen met een apparaat tot 150A. Mig/Mag op 220 is toch bijna alleen maar leuk voor plaatwerk, voor wat constructiever werk pak je lekker je ferm elektrode apparaat..




Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved