Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Gallery in het onderwerp 'honda ns50r' (ID 6862).
De reply is geschreven door lytseleen (UserID 22828) op 1-6-2012 21:55.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: BartHonda
[...]

Ja echt wat een geil ding! Als die de verkoop in gaat houd in me aanbevolen. haha,

[...]


En u heeft reactie.

[...]


Ik heb hier een hoop gevens met betrekking tot het berekenen van de uitlaten (ook van Niek zijn profiel vandaan). Ben dit allenmaal aan het vergelijken en probeer een beetje uit te zoeken wat goed zou zijn en wat niet. Daarna ga ik er een bouwen en testen of dat dit goed is. Het idee is er al heel lang en ben er ook al een vrij lange tijd mee bezig. Ik begrijp tot zo ver waar alle gegevens op berusten, en hieruit probeer ik waarde's te halen die reeel zijn. Zo kom ik in een aantal verschillen boeken en stukken tekst de zelfde formule's tegen alleen worden hier net wat anderen waardes gebruikt. Bijvoorbeeld voor de lengte van de pijp, de formule is en blijft steeds het zelfde alleen ben ik er achter gekomen dat er met verschillenden getallen worden gerekent. Door die getallen te ontcijferen ben ik er weer achter gekomen dat er word rekent met de snelheid van geluid bij diverse temperaturen (hier heb ik de formule's ook voor). Echter word er steeds net een andere temperatuur gebruikt (rond de 350~400 graden celcius). Uiteindelijk zal ik hier allenmaal wel uitkomen, maar het kost nu even iets meer tijd.

Het laten bereken van een pijp is indd zeer handig als uitgangs punt, maar hier leer ik echter weer een stuk minder van. Ik ben ook niet van plan een uitlaat te maken voor specifiek 1 brommer. Ik wil het zelf gewoon begrijpen dus vandaar. Tog bedankt voor de tip .

dat is uiteraard niet wat ik bedoel met betrekking van het berekenen. tuurlijk kun je zelf wel een uitlaat berekenen maar voordat je in de buurt bent bij een uitlaat die luc of niek berekend ben je wel een end verder. wat ik bedoel is een uitlaat laten bereken om hier zelf mee te experimenteren wat er gebeurd als je bijvoorbeeld de achterste conus langer maakt enz.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved