Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Pro Forum in het onderwerp 'Het CDI topic.' (ID 6589).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 12-12-02?11:23.

Quote:

Posted by : Michiel -RS-

(Voor info / fotos van me ultra bright ledjes project kan je in dit toppic kijken.



Wat nou, gaan we spamme...

Quote:

Posed by: NeonLampke
...een lagere nauwkeurigheid.. sjah dat kan.. maar dan zit je al gauw op 0.5 of 1 graad, en dat is best hoog!...



Valt wel mee hoor, 1 graad nauweurigheid bij 15k rpm is waarschijnlijk iets van 0.01 graad 1500 rpm. De nauwkeurigheid neemt namenlijk af met het toerental (minder pulsen per graad). En aangezien er maar heel weinig mensen zijn die ook echt 15k halen is 1 graad bij 15k rpm meschien nog wel te doen.

Quote:

Posted by: Micky.

...ik begin het te begrijpe dat je dus per graad die eprom moet instellen en die zet dat dan enzo verder...



Bijna goed, je stelt de Eprom niet per graad in maar per toerental. Het toerental weet je door de laatste waarde van de counter (voor de reset), door te sturen naar de eprom. Die waarde is namenlijk omgekeerd evenredig met het toerental.

Mijn ID van de het toerental te bepalen over 90 graden was om met een sensor te werken. Je zet dan vier reflectoren (of zwarte strepen ofzo) op het 'viegwiel'. Het enigste probleem is dat je dan een van die vier pulsen moet herkennen als -90 graden.. Dit kan natuurlijk via een extra counter ofzo..


Neon: Massa productie moete we nog maar ff uitstellen denk ik ...

Rene: weet jij wat van microcontrollers enzo? Zouw het meschien mogelijk zijn om een gedeelte van het circuit te combineren in een microcontroller? Bijvoorbeeld de counter en compator? Dit zouw dan het probleem van de 16 bits op lossen..

Ik zouw het mooi vinden als jullie idd alvast wat kunnen simuleren. Ik heb er zelf nu eigenlijk even de tijd niet voor (heb maandag en dinsdag tentamens die ik MOET halen, anders mag ik volgend jaar niet afstuderen :a ). Wat ook tof zou zijn als iemand alvast een spreadsheet kan maken waar je het toerental in kan vullen, het ontstekings tijd stip en de klok freqentie. En dat het spread sheet dan het totaal aantal pulsen uitrekend wat bij dat toerental hoord en het aantal pulsen wat bij het ontstekingstijd stip hoord. Evt met een dec-hex-bin conversie der bij. Met zo'n spreadsheet kunnen we dan nl snel uitrekenen wat voor soort electronica we ongeveer nodig hebben (8/16/18 bits?).

Als iemand trouwens een aanvulling heeft, bijvoorbeeld om de klok freqentie te kunnen verlagen (1MHz=hoog), voor een ander reset punt (90 graden voor tdc heb ik ook maar uit me duim gezogen) of betere pick-up ofzo. Gewoon posten.

edit: typo's (dyslexie sucks :p)..


[This message is edited by Joost on 12-12-02 13:37]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved