Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Pro Forum in het onderwerp 'Het CDI topic.' (ID 6589).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 10-12-02?11:26.

Als dit topic te high-tech voor je is, jammer voor je.Kan ik niks aan doen, want simpler is et gewoon niet. :(

Voor gewoon gebruik zou ik idd niet je vliegwiel lozen. Die zou ik afdaaien (uitklokken) of een binnenrotor nemen. Maar voor race/sprint gebruik heb je geen vliegwiel nodig.

Maar weer ff over de CDI.
Neon> Een eprom is een simple decoder. Dit houd in dat je aan de eene kan bijvoorbeeld 0001 aanbied en dat er aan de andere kant 1000 uit komt. Wat er uitkomt kan je dus helemaal zelf programeren.

Eproms worden heel veel gebruikt als bv geheugen van een micro-processor.
Dan word er op de enekant door de processor ene geheugen adress aangeboden (programcounter), en vervolgens komt de gewenste instructie aan de andrekant uit de Eprom.

Maar Eproms worden daarnaast ook heel veel gebruik als decoder. Je kunt er dus een waarde x in stoppen en daar een willekeurige waarde Y aan koppelen.

Als je meer informatie wil over digitale techniek dan moet je es gaan kijken op Epannorama, daar staat echt vet weel over electro.

Dat ID van neon snap ik nog niet helemaal, lijkt mij erg lastig. Ik weet zeker dat Malossie enzo het exact zo doen als mijn methode, want simpler kan het gewoon niet.

Als je de Eprom nu vervangt door Flash geheugen, dan kun je ook zelf niewe curves programeren. Bijvoorbeeld met mbv een Game-boy (een ex-project van mij).

Ik studeer geen electro, Bij luchtvaart techniek krijg je wel een half jaar digitale techniek en wat analoge techniek. Het digitale gedeelte kan ik wel maken, alleen het analoge weet ik nog niet zo zeker. Ik zoek dus eigenlijk een aantal electro techniekers die hier bij mee willen helpen... Jullie hebben hopelijk wat meer ervaring hoe je bijvoorbeeld van een schema een PCB maakt enzo. Ik weet in theorie wel hoe het werkt alleen ik heb nog nooit iets dergelijks in de praktijk gemaakt. Dus als er mensen zijn die mee willen helpen, laat je hore!!

Ik zal vanmiddag een schematische tekening maken hoe de cdi zou moeten gaan werken.

ps. Ik vind et trouwens best scarry dat ik met twee jaar lvt meer van electro weet dan de electro lui hier :n...

[This message is edited by Joost on 10-12-02 11:49]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved