Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Uiterlijk Forum in het onderwerp 'Motorvlot project' (ID 37915).
De reply is geschreven door bram-hercules (UserID 3854) op 11-7-2006 22:02.

Mensen, het maakt helemaal niets uit of je roer voor of achter de motor zit, het enige is dat het roer het beste achter het draaipunt kan zitten. Dat draaipunt kun je best een stuk naar voren verplaatsen door daar 2 zwaarden aan te maken (hoeft niet diep). Kijk eens naar bijvoorbeeld een valkje, die heeft de motor achter het roer zitten. Tuurlijk zal het beter sturen als het roer gelijk achter de motor zit, maar ik denk dat dat hier niet echt heel erg belangrijk is om op de centimeter een haventje oid in te varen. Ik zou wel zorgen dat je vlot ongeveer 5 km/uur kan halen (je kan hem natuurlijk altijd zachter laten lopen), dat is gemakkelijker tijdens het kruisen van grotere vaarwegen/kanalen.

Je rad moet zo hoog mogelijk boven het water zitten voor het beste rendement, dat de schoepen op het diepste punt net onderwater verdwijnen is denk ik de beste, misschien nog een heel stuk hoger, anders moet het motertje de schoepen eerst een 50 centimeter onderwaterduwen, dan heb je een stukje dat hij vooruit wordt geduwt en dan moet hij weer 50 centimeter boven water worden geduwt.
'Het voordeel van de schoepen maar een klein stukje in het water te laten steken is ook dat er minder water omhoog wordt gespat achter de boot, alhoewel het bier in die spetters wel mooi koel blijft.' (deze laatste zin weet ik niet zeker).

Echt heel veel succes!,
misschien als je nog een oliedrum over hebt, dan zou ik een schoep maken met 16 kleine schoepen, is iets meer werk, maar je motor hoeft veel minder vermogen te verbruiken doordat de schoepen niet zo ver in het water hoeven te hangen, maar door veel schoepen blijf je wel snel vooruit gaan.

Ik zie op je foto`s dat je een soort bakjes aan je schoepen hebt? Wil je daar mee het water gaan hijssen? Ik denk dat dat alleen maar het motortje extra balast, misschien dat je ze zo kan maken dat er zo min mogelijk water mee naar boven wordt geschept.

succes!

Verder echt een geweldig plan , ik kijk uit naar een filmpje


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved