Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'boete' (ID 37843).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 6-7-2006 3:07.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Razadull AKA Roald
[...]


Zeg Pino, ga es ff snel terug naar Sesamstraat. Verkeer en waterstaat heeft NIETS met boetes te maken. Degene die je moet hebben zit bij Justitie. Namelijk de officier van Justitie... En die bepaald de boete alstie hoger is dan 30km/u te hard. Verkeer en waterstaat gaat over onderhoud van wegen, plaatsen van verkeersborden enzo, niet over boetes. Dus gewoon ff een bezwaarschrift schrijven naar het adres dat op de boete staat. Niet dat dat gaat helpen als je enige argument is dat de agent zei dat het goedkoper was, maar je kunt het proberen.

[...]




Ik kan hier nog aan toevoegen dat het CJIB de taak heeft de boetes te innen; voor een betalingsregeling kun je er ook vaak wel terecht als je eens krap zit Dit geldt natuurlijk als je het met de beschikking eens bent.

Als je het niet eens bent met een boete moet je gewoon bezwaar maken op de manier zoals die duidelijk vermeld wordt bij de acceptgiro.

Als ik in jouw schoenen stond, zou ik bezwaar maken tegen het feit dat het niet redelijk is dat het bedrag van de boete zo onverwacht en explosief gestegen is. Ook zou het voor mij aanvoelen alsof ik tweemaal voor hetzelfde wordt gestraft.

Nog steeds in jouw schoenen staand, zou ik er niet te veel van gaan verwachten ook; je maakt een klein kansje maar aan de andere kant kun je er nix mee verliezen.

En -in dezelfde schoenen- zou ik proberen te achterhalen of er min of meer vaste bedragen zijn voor boetes die bij dit soort overtredingen horen. Dat zou mij een idee geven van wat de gevolgen van het bezwaar zouden kunnen gaan worden.



Dit bericht is gewijzigd door henk-88 op 6-7-2006 om 3:08 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved