Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Brommerleek wil brommer kopen, waar allemaal op letten?' (ID 37845).
De reply is geschreven door Frysk (UserID 6584) op 5-7-2006 21:06.

Hallo allemaal,

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen, ik denk erover om een brommer aan te schaffen. 's Zomers is fietsen geen probleem, maar 's winters zou een brommer toch wel erg prettig zijn.

Maar ik heb echt totaal geen verstand van brommers. Ik heb er zelfs nog nooit op gereden (nu maar hopen dat ik het uberhaupt kan ).

Het leek mij dus verstandig om eerst eens wat informatie in te winnen, en daarom heb ik me dus aangemeld op dit forum. Ik heb gemerkt dat hier een hele hoop mensen zitten met veel verstand van brommers, dus ik denk dat jullie me wel kunnen helpen.
jep we helpen je

Wat ik dus zoek is een fatsoenlijke tweedehands brommer, die ik voornamelijk 's winters zal gebruiken (geen hele lange afstanden).
Ik heb al wat op Marktplaats.nl rondgekeken, en zie nu al door de bomen het bos niet meer. Hier dus mijn vragen:

Welk merk brommer is geschikt voor mij, en (heel belangrijk) aan welke prijsklasse moet ik dan denken..?
HONDA ! ,700,- heb je een mooie honda NSR (wel schakel maar is te leren)

Is het verstandig om een brommer te kopen van een particulier, of is de kans dan groot dat ik met een brommer thuiskom waar vanalles aan mankeert..?
die kans bestaat altijd, je kan een nieuwe brommer kopen maar dat kost weer veel MAAR dan heb je wel garantie.. met een particulier moet je eigenlijk naar de staat van de brommer kijken, glimt hij mooi (goed gepoetst etc en loopt hij netjes (doet hij niet moeilijk ,stotteren etc)

Wat kost de benzine voor een brommer eigenlijk, hoeveel liter gaat erin en hoeveel kilometer rijd je daar dan ongeveer mee..?
€1,60, tankinhoud verschilt,hoeveel km er je erop rijd verschilt of ie opgevoerd is of origineel

Wat kost een verzekering voor een brommer..? Ik zat even te kijken op een site over bromfietsverzekeringen en daar zag ik dat je een verzekering voor een brommer met of zonder kenteken kon afsluiten. Hoe zit dat precies..? Zijn er brommers waar geen kentekenplaatje op zit..?
je bent verplicht een kenteken te hebben..


Ik ben in het bezit van een rijbewijs, daarmee mag ik toch ook op een brommer rijden (of moet ik dan apart nog iets halen)..?
volgens mij mag je dan zo op de brommer of moet je brommercerti kopen voor 34,- ofzo..


En wat kost een goede helm eigenlijk (en kun je die ook tweedehands kopen of is het slimmer om een nieuwe aan te schaffen)..?
nieuw is altijd het beste kwa helms en rond de €100,- heb je een mooie goeie


Jullie horen het al... ik weet dus echt helemaal niets van brommers. Ik ben dus erg benieuwd naar jullie antwoorden, en als er nog meer dingen zijn die ik écht moet weten voordat ik een brommer aanschaf, dan hoor ik het graag!
leren hoort erbij

Groetjes,
Ruth


Dit bericht is gewijzigd door Thijsse op 6-7-2006 om 15:02 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved