Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'prijs brommercertificaat' (ID 37497).
De reply is geschreven door John Huijben (UserID 1844) op 17-6-2006 0:17.

heb nu zelf op 2 van die nieuwe banken gedaan.
een keer op de testbank bij de RDW te rijden
en een keer op de nieuwe testbank van de politie te rijden, dat is geloof ik de eerste nieuwe testbank in nederland die de politie gebruikt.

deze bank geeft geen kilowatts aan.
is gewoon een rol die bij snelheden weerstand opbouwt (werkt volgens mij met n waterrem oid) en zo simuleerd de rol dus luchtweerstand en wrijvingsverliezen enzo.
de bank geeft gewoon km/h aan.. dus zo kunnen ze inschatten hoe hard je brommer daadwerkelijk op de weg rijd zonder echt te rijden.

zitten gelukkig wel wat marges is, dus op de bank geeft ie iets minder aan dan dat ie op de weg loopt. en dan gaat er geloof ik nog 4 kmh correctie vanaf. de boetes zijn volgens mij ook aangepast op de nieuwe bank. want eerst had je een bepaalde boete bij een aantal "kw's", maar nu gaat dat dus per snelheid.

maja geloof dat ze pas n boete geve bij >50kmh te hard.
dus stel je bent een beetje licht en je brommer loopt op de weg een krappe 60, dan heb je dus kans dat je geen boete krijgt. de bank geeft namelijk iets minder aan. in veel gevalle is die kerel die erop zit zwaarder (ik weeg nl geen 80 kg) en dan gaat er nog 4 kmh correctie vanaf.

voor zover is weet is de nieuwe rollerbank qua constructie hetzelfde als de testbank bij de rdw. alleen word bij de rdw alles netjes aangegeven op een computerscherm, en bij de politie uitvoering is het allemaal wat compacter.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved