Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Buitenlandse bromfiets invoeren, wie heeft' (ID 37253).
De reply is geschreven door Djeep (UserID 10240) op 31-5-2006 15:24.

Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar dit kreeg ik als antwoord op de vraag, wat je moet doen en hoeveel het kost om een buitenlandse brommer Nederlands te maken:



Geachte heer,

In reactie op uw e-mail, bericht ik u het volgende.


U stelt ons de vraag of het mogelijk is om een Duitse Honda NSR Nederlands te maken.

Het Nederlands maken van een Duitse Honda NSR valt onder het invoeren van een brom- of motorfiets.

Uw bromfiets is toegelaten in de lidstaten van de Europese Unie of een Eva-land (Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein maar heeft geen Nederlandse of Europese typegoedkeuring. En het betreft geen historische bromfiets / voertuig ( bouwjaar aantoonbaar van voor 1974). Dan kan het voertuig alleen een kenteken krijgen na een keuring op permanente eisen bij de RDW. Het laten uitvoeren van een schouwing bij een door de RDW erkend schouwbedrijf is dan ook overbodig.

Tijdens deze keuring moet de aanvrager de herkomst van het voertuig kunnen aantonen (bijvoorbeeld met een aankoopnota). Mogelijk moeten ook aanvullende documentatie overlegd worden, zoals buitenlandse documenten waaruit blijkt dat het betreffende voertuig voldoet aan de Nederlandse definitie van bromfiets. De kosten van de keuring zijn aanzienlijk hoger dan die van de schouwing en komen geheel voor rekening van de aanvrager.

Bromfietsen die niet bestemd zijn of waren voor de Europese lidstaten en Eva-landen zullen worden getoetst aan gecompliceerde toelatingseisen. De kosten hiervan kunnen hoger zijn dan de waarde van het voertuig zelf. Voor voertuigen met een VIN ( voertuig identificatie nummer) waarvan niet vaststaat dat het origineel door de fabrikant is ingeslagen, is deze procedure niet mogelijk.

Als blijkt dat uw voertuig geen bromfiets maar een lichte motorfiets is kan afhankelijk van het buitenlands kentekendocument uw voertuig wellicht geregistreerd worden op basis van EEG invoering. Hier worden de kentekengegevens overgenomen van het Duitste kentekenbewijs. Ook kan het voertuig soms geconformeerd worden aan een Nederlandse typegoedkeuring. Of dit mogelijk is wordt bepaald tijdens de keuring of naar aanleiding van een verklaring van de fabrikant welke typegoedkeuring gebruikt kan worden


Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Medewerker Klantenservice RDW



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved