Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'slechte kwaliteit cilinder vastloper ?' (ID 36896).
De reply is geschreven door Rocket Rico (UserID 10268) op 12-5-2006 13:45.

Als het een chrome wand is hoef je er waarschijnlijk geen overmaat zuiger in te doen. Zo een wand is heel erg dun (geld ook voor nicasil), dus waarschijnlijk is de cilinder niet zo ver versleten dat er een overmaat in moet. De cilinder is pas versleten als de chrome wand door is en dan kan je hem meteen weggooien. Je kunt zo een cilinder trouwens ook niet honen, je kunt natuurlijk wel als het maar een heel ligt krasje en die niet door de chrome laag heen is, de cilinder schoon laten honen (diamant boor).

De oorzaak dat je cilinder in elkaar gelopen is, is natuurlijk niet alleen een gevolg van gelijk te hard rijden. Hij was bovendien al gebruikt. Waarschijnlijker is dat je te weinig gesmeert hebt, te arm afgesteld en dat in combinatie met gelijk hard rijden.

Overigens kan het ook zo zijn dat er met het monteren vuil in je inlaat systeem of in je cilinder is gekomen of dat je hem nog niet goed bevestigd hebt.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved