Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'vastloper' (ID 36642).
De reply is geschreven door Razor (UserID 3769) op 8-5-2006 23:58.

nou moest ik dus opzoek naar die Hebo zuiger.. en is zowat nergens te krijgen. Iemand tips hiervoor?



Maar nu had ik dus nog een standaard cilinder liggen en een zuiger. Maar nu zaten er in die zuiger 2 krassen ook. Is van jaar geleden inmiddels al toen me olie ongemerkt op was geraakt en me olielampje kapot was. Dus dat heeft geen verband met dit geval. Maar nu dacht ik.. ik moet deze week ff kunnen rijden en heb dat ding erop geflikkerd. Nou liep die idd niet heel super maar kon ook door me 125 sproeier nog eens komen en compressie was ietsjes minder. Maar ik dacht.. ach lage toeren heel de week moet vast lukken. Maar omdat het toch redelijk goed reed werd ik beetje overmoediger en liet ik hem steeds meer toeren maken. En toen is die als t ware weer een keer vastgelopen en heeft me standaard cilinder wel schade opgelopen deze keer denk ik.. niet dat het erg is want heb er nog 3 van liggen maar goed.
Ik kan hem zelfs nu nog starten door hem aan te lopen.. kicken lukt niet meer. Hij loopt zeer slecht dan en zodra je ook maar beetje in lage toeren komt valt ie uit dus je moet in redelijke toeren blijven rijden. Zo ben ik toch nog thuis gekomen maar nu durf ik niet meer te gaan rijden.

Nou was ik van plan ff een speedline zuigertje voor 10 euro te kopen en een andere standaard cilinder ff te pakken. En zo ff nog 1 a 2 weken rondtuffen voordat ik een Hebo zuiger heb weten te krijgen.

Het hoeft dus geen verband te hebben dat deze nu ook weer is vastgelopen na mijn Hebo NG cilinder omdat ik wist dat ik met een zuiger ging rijden met krassen erin. Ik had ze wel beetje licht weggeschuurd met korrel 320 schuurpapier. Maar toch vraag ik me af of het nog enig verband zou kunnen hebben aangezien ik na die ene warmloper van jaar geleden (toen de olie op was) er weer olie in had gedaan en met diezelfde beschadigde zuiger en cilinder nog half jaar had rond gereden. Toen ging me hebo cilinder erop, en nu dacht ik dus ff tijdelijk die standaard cil+zuiger erop te gooien van half jaar geleden. Me brommer liep dus daarmee toen het eraf werd gehaald.

Ik zou graag dus willen weten wat mogelijke oorzaken hiervan kunnen zijn, en of het uberhaubt enig verband met elkaar kan hebben..

-hij krijgt olie..zelf mengen
-KVS wordt rond gepompt
-pakkingen zijn goed
-niet te strak gemonteerd
-goed gemonteerd.. zuigerslotjes op juiste plek e.d.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved