Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Elektronica Forum in het onderwerp 'Ontsteking geeft problemen...' (ID 34716).
De reply is geschreven door Tomos 50 (UserID 4174) op 23-4-2006 14:34.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Uncle BLAM
ik ga er maar vanuit dat je de condensator goed hebt aan gesloten, en idd de afstand van de contactpunten moet maat 40 zijn van de voelermaat ( dus 40 honderste of 4 tiende van een milimeter )

Zorg ervoor dat je de bobine op de juiste draad aansluit en wat ook belangrijk is is dat de bobine zelf ( het 'huis' of het metaal ) GOED massa maakt, dus dat het contact maakt met het frame en niet op de lak geschroeft zit, leg eventueel een extra massa draadje aan van het metaal van de bobine naar het metaal van je motorblok !

en zorg ervoor dat je bougie goed massa maakt, maar als 'ie in je cilinder gedraaid zit zit dat wel goed ...

de afstand van de bougie, tussen de kern en het massa lipje moet ??k goed zijn, een duimnagel afstand of ??k 40 op de voelermaat ...

als dit allemaal goed zit dan mag je wel eens naar je bedrading onder het vliegwiel kijken, de condensator moet tussen de massa en de spoeldraad zitten ( of de contactpunten op dezelfde plaats als waar de spoeldraad vast zit )


De condensator maakt massa op de gronplaat en zit aan de voedspoel, contactpunt, en een draad naar de bobine. Klopt toch?

Dit bericht is gewijzigd door Tomos 50 op 23-4-2006 om 14:35 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved