Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'rollerbank' (ID 36457).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 22-4-2006 6:29.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: honda_for_life.com
[...]



ehmm nee hoor




in de Wegenverkeerswet staat in art. 1 lid 1 onder m: 'bestuurder van een motorrijtuig: degene die het motorrijtuig bestuurt'
er worden verder geen uitzonderingen genoemd dus alleen als je je brommer in je rugzak of op een aanhangwagen of achterin de auto o.i.d. vervoert dan bestuur je 'm niet. Als je ermee loopt, bepaal je waar 'ie heengaat en stuur je dus ook.

in het reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) wordt er w?l een uitzondering gemaakt voor lui die een bromfiets aan de hand meevoeren en dat is dat personen die te voet een bromfiets aan de hand meevoeren zich -kort gezegd- moeten houden aan de regels voor voetgangers.

Uit niets blijkt dus dat je dan geen bestuurder meer bent of dat een bromfiets waarmee je te voet aan het verkeer deelneemt opeens niet meer aan de eisen voor bromfietsen hoeft te voldoen.

Dus leg maar uit (met bronvermelding) waarom je denkt dat je geen bestuurder bent als je met je bromfiets loopt of waarom een bromfiets op de openbare weg soms wel en soms geen bromfiets is; ik neem voor jou ook de moeite om deze informatie op te zoeken.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved