Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'rollerbank' (ID 36457).
De reply is geschreven door nsrlombok (UserID 10941) op 21-4-2006 22:35.

ik heb ook ff een klaagbrief getypt, ik geef mezelf weinig kans maar je weet maar nooit.


t moet er ongeveer zou uit gaan zien:


Aan: Politie Flevoland

Betreft: Klacht

Genemuiden, 22 april 2006-04-20


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb donderdag 12 april 2006 een transactievoorstel gekregen omdat ik verdacht ben van een strafbaar feit. De omschrijving van het strafbaar feit is als volgt: als bestuurder van een bromfiets niet op eerste vordering verzekeringsbewijs afgeven. Ik vind echter dat de boete onterecht is, en zal uitleggen waarom.

Op donderdag 23 maart 2006 reed ik op mijn versnellingsbromfiets door Emmeloord waar ik een onderdeel voor mijn brommer wou gaan kopen. Toen ik over de Espelerlaan reed, werd ik aangehouden door een motoragent en moest mee naar het politiebureau gelegen aan het Harmen Visserplein. Daar moest ik mijn brommercertificaat en verzekeringsbewijs laten zien. Het brommercertificaat had ik wel bij me maar het verzekeringsbewijs zat lag thuis bij andere belangrijke papieren.

Toen moest mijn brommer op de rollerbank. De rollerbank gaf 0.4 Kw aan. De agent voerde de meting correct uit. Toch vertrouwde hij mij niet. Hij vond dat er te veel rook uit de uitlaat kwam, en zei: ?Er zit een begrenzer in h??? Ik zei dat het niet het geval was, maar de agent onderworp de bromfiets aan een korte inspectie die niets opleverde. Hij vertouwde mij duidelijk niet, en vroeg of hij een rondje erop mocht rijden. Dit stond ik toe. De agent heeft toen een rondje gereden maar kwam duidelijk niet over de 45 km/h. Toch wou hij nog een meting doen. Hij ging er eerst naast staan en liet de bromfiets even met vol vermogen draaien, en ging toen zitten, maar zelfs toen gaf de rollerbank nog maar 0.5 Kw aan.
De agent zag nu ook in dat de brommer echt niet opgevoerd was. Maar in plaats dat hij dat tegen mij en de agent die de boetes schreef zij. Zij hij het volgende: ?We kunnen geen goeie metingen doen? hierop antwoordde ik dat de desbetreffende agent 2 metingen had gedaan, en 2 keer niet teveel vermogen. Hij vond het niet leuk dat ik dit zei, en hij zei tegen de andere agent dat ik op snelheid niet gepakt kon worden en dus maar een boete moest krijgen voor het niet kunnen tonen van verzekeringsbewijs.

Ik vind dit een onterechte gang van zaken; mijn brommer rijd netjes 45 km/h en dit blijkt ook op de rollerbank. Omdat de agenten toch graag een boete willen uitdelen, krijg je een boete voor het niet bij je hebben van het verzekeringsbewijs. terwijl andere bromfiets bestuurders, die ook op de rollerbank zijn geweest hun papieren helemaal niet aan de agent te laten zien.
En omdat de agent het vermoeden had dat mijn brommer te hard loopt ik wel een boete kreeg.
Ik hoop dat u inziet dat ik onterecht ben behandeld en de boete ingetrokken word.

Met vriendelijke groet,

Cornelis van Dijk


Dit bericht is gewijzigd door nsrlombok op 21-4-2006 om 22:36 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved