Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Schakelbrommer' (ID 35852).
De reply is geschreven door Flybike (UserID 10163) op 27-3-2006 20:53.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: mblover
Als je in Belgi? woont (omdat je het over max snelheid van 45 hebt, in nl is dat 30 en 40) dan zijn ze daar veel strenger met opvoeren als in Nederland, en daar raak je hem ook zeer snel kwijt met hele hoge boetes. Hoe precies weet ik niet, daarop zal een Belg moeten antwoorden.

In Nederland raak je hem kwijt als je vaker (2 a 3 keer) meer als 2kw op de rollerbank hebt.

Bedenk wel dat niet overal de pakkans even groot is, in de grotere steden en in de randstad enzo is de kans veel groter als ergens op t platteland.
Waarschijnlijk weet je zelf ook wel waar dat is.

Verder rijd een schakelbrommer beter als een scooter naar mijn mening, dat is om de volgende redenen:
-Je hebt de brommer tussen je benen, in plaats van dat je er op zit alsof je op een stoel zit. Dit geeft je meer contact met de brommer, en dus meer gevoel, en het voelt veiliger aan, en het zal als je op een gladde plek ofzo komt hoogstwaarschijnlijk veel beter te controleren zijn als een scooter.
-Je moet schakelen, hierdoor is (volgens mij) de verleiding minder groot om als een randdebiel rond te gaan rijden. Kan nog steeds, maar met een scooter gebeurt het veel sneller omdat je alleen maar gas hoeft te geven.
-Schakel kan je als je een lange afstand moet rijden en dat gewoon met een leuke snelheid wil doen een versnelling omhoog, dan verbruikt hij iets minder en is de brommer ook wat stiller. Een scooter maakt altijd hetzelfde (het in mijn ogen irritante) (stofzuiger)geluid.
-schakelbrommer heeft meestal een grotere tank als een scooter, en dat vind ik persoonlijk prettig omdat je dan niet altijd hoeft te stoppen met tanken.

Nou heeft een scooter toch nog 1 klein "voordeeltje" (noujah voordeel) en dat is dat je een grotere buddy hebt, en daar kan dus je slot en je helm in. Bij een schakel kan je helm doorgaans niet opgeborgen worden, en in sommige modellen past nog niet eens een flinke ketting.





ik als Belg:

Als je hier over de 70/u klokt @ Rollerbank ben je hem kwijt met een boete (heel zware)

Zit je eronder moet je boete betalen + Laten zien dat hij afgesteld is binnen X aantal dagen

Als hij een keer of 2/3 meer dan 70 is geklokt gaat hij in de pers volgens dat ik gehoord heb..

Boetes zijn hier veel minder mals dan bij jullie Nl'ers ookal zijn ze bij jullie hoog, bij ons zijn ze nog hoger

Maar scooterSjonnies met krul en naailawaai hebben hier meer kans genaaid te worden dan een origineel uitziende schakel, maar ze weten ook wel dat schakel ook snel te make is..




EDIT= Wij mogen 55@roller dan laten ze ons ook door, omdat ze weten met wind enso, en gewicht van de rijder.. dat ie da niet haalt op weg

Dit bericht is gewijzigd door Flybike op 27-3-2006 om 20:56 uur.



@Brommerfreak?

Minder snel je benen breken? Als je tegen 70 onderuit gaat met 90kg tssn je benen, ??n been ligt er altijd onder, denkik niet dat dat deugd zal doen

Dit bericht is gewijzigd door Flybike op 27-3-2006 om 20:57 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved