Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'verkeerveiligheid op de bromfiets' (ID 35708).
De reply is geschreven door mblover (UserID 9353) op 22-3-2006 14:57.

-Scootersjonnies die wouten aantrekken

-Scootersjonnies die 70 binnen de bebouwde kom gaan rijden tijdens het spits uur en het vervolgens gek vinden dat je zelf niet vol gas reed.

-Auto's die niet naar het fietspad kijken op een weg buiten de bebouwde kom.

-Dat je de hele tijd heen en weer moet tussen het fietspad en de weg, en de plaatsen waar dat moet zijn regelmatig klote gemaakt, en soms verwachten ze zelfs dat je kan vliegen of door het gras gaat ofzo.

-auto's die zitten te kleven als je je aan de snelheid houd, en dan zelfs ook nog het gore lef hebben om te toeteren en middelvinger op te steken en dat soort gekloot. En diezelfde mensen zitten te klagen dat de opgevoerde brommers zo gevaarlijk zijn omdat ze te hard rijden...

-Wouten die je pakken voor te hard rijden als je met het verkeer mee rijd met voldoende afstand op je voorganger enzo, en je ook gewoon richting aan geeft en netjes rijd waar je moet rijden.

-Fietsers die niet uit hun doppen kijken. Laatst ook een keer gehad toen ik achter Ruud1 aan reed (met 40 kmh oid buiten de kom), hij toetert, kutfietser gaat aan de kant, vervolgens zwiept die fietser voor me neus terug naar links zonder eerst ff achterom te kijken, dus kon ik weer flink in de remmen.

-Mensen die geen voorrang geven terwijl je voorrang hebt.

-Mensen die twijfelen of ze voorrang hebben en stil staan. En vervolgens als je denkt van ow ze laten me voor dat ze dan aanrijden.

-Motoren die menen dat omdat je veel gas geeft met een brommer dat je dan een poging doet om ze er uit te rijden... slaat natuurlijk nergens op want als je niet flink wat gas geeft met een brommer dan kom je helemaal niet van z'n plaats af.

-Snelheids controles. Je wordt er onderhand zo ziek van dat je meer op de snelheidsmeter let als op het verkeer.

-Mensen die zonder te kijken een rotonde op rijden

-Mensen die geen knipperlicht aangeven als je op ze moet wachten oid.

-Mensen die geen voorrang geven bij van die kleine wegversmallingen waar eerst de ene richting mag en daarna de andere. Elke dag kom ik langs 2 van die dingen op en ik kan regelmatig flink in de remmen omdat een klootzak geen voorrang geeft. En omdat je dan al verder staat als de streep voor wachtende (omdat er een auto al in rijd als jij eraan komt) krijg je ook nog eens een boze blik en een middelvinger omdat je in de weg staat.

Even aanvullen hoor:
-Fietsers zonder licht. Al een paar keer eentje voor me neus gehad, en al een paar keer geluk gehad dat ik rustig aan deed.

-Het achterlijke gedrag van agenten. Ze moeten en zullen gewoon brommers naaien. En het is zo erg dat je meer aan het opletten bent of er geen apen staan omdat je met het verkeer mee rijd en dus te hard rijd. Ze maken de mensen zo bang om een boete te krijgen dat de mensen meer bezig zijn met geen boete krijgen als met veilig rijden... Laat dat kinderachtige gedoe asjeblieft ophouden.

-Mensen die in een bocht in willen halen terwijl daar geen plaats voor is omdat je om die fietser heen aan het rijden bent. Vervolgens verwachten ze dat je (IN EEN BOCHT NOTA BENE) flink in de remmen gaat om plaats te maken, en vervolgens zit je achter ze en dan rijden ze weer niet door en gaan ze overal achter hangen enzo.

Dit bericht is gewijzigd door mblover op 23-3-2006 om 0:14 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved