Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Enorme kneus met paar vraagjes.....' (ID 35672).
De reply is geschreven door Blijhoofd (UserID 1283) op 21-3-2006 9:27.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: mblover
Je mag maximaal 50cc hebben, en hij mag maximaal 50kmh (eerst 45, is verandert naar 50) lopen. Ik raad vanwege je veiligheid aan om hem 60 te laten lopen zodat je met het verkeer mee kan rijden in de bebouwde kom.

En, als het echt erom gaat dat het zuinig is, dan zou ik voor een 4takt honda kijken. Is wel ff lastig met kenteken maar dat is niet anders.

Als laatste, als je geld hebt voor een motor-rijbewijs dan zou ik als ik jouw was dat gaan halen. Dan neem je vervolgens een leuke niet al te zware motor (wel 4takt!!! sommige 125 en 250cc ers zijn 2takt). Zuipt ook niet zo veel en is afaik ook niet zo heel erg duur in de verzekering en belasting. Is alleen wel een stevige investering in het begin.
Voordeel is dat je gewoon over de grote wegen mag, je wat harder mag buiten de bebouwde kom en je niet de hele tijd heen en weer moet tussen het fietspad en de weg (waar je doodziek van wordt).

Edit: @ Blijhoofd,
Een (bijna) originele mtx-sh kan ook best zuinig rijden hoor. En ik weet niet in wat voor een jeep ze rijd maar wij hebben er een die loopt 1:8 ofzo...

@Ts,
Balhoofd waar je voorvork aan vast zit.
Als je het voorwiel hebt dan loopt er aan weerskanten een soort buis omhoog die overgaan in een dunnere buis (kan veren, zijn voorvorkpoten) als je die omhoog volgt dan zul je zien dat ze in 2 warte "platen klemmen. In het midden en tussen die 2 platen zit het balhoofd (daar draait hij ook).

Dit bericht is gewijzigd door mblover op 21-3-2006 om 9:19 uur.



Als je een mtx koopt en je hebt er weinig verstand van dan zijn deze bijna altijd opgevoerd en met een 70/50 snel lopen die dingen totaal nie zuinig + dat het constant kapot is, oude schakel brommers zijn nou eenmaal hobby, je meot houden van af en toe btje sleutelen

daarom zeg ik dat een vespa of een scootertje goedkoper lopen orgineel 60 en verbruik van 1 op 30/40 redden ze makkelijk + dat er gewoon bijna geen onderhoud aan zit



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved