Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'laten schouwen' (ID 35525).
De reply is geschreven door Florry (UserID 9934) op 15-3-2006 16:44.

Bij de schouwing worden technische gegevens opgenomen, zoals merk, type, framenummer en motornummer. De tweede stap is de aanvraag van het kenteken op het postkantoor. Als de eigenaar het nieuwe kentekenbewijs ontvangt, moet hij nog een kentekenplaat laten maken en het nieuwe kenteken doorgeven aan zijn verzekeraar.
In Nederland kunnen 1526 bedrijven de bromfietsschouwing uitvoeren. Vele daarvan zijn tweewielerhandelaar, maar ook enkele autogarages en andere bedrijven schouwen bromfietsen. "De bedrijven maken graag zo snel mogelijk een afspraak voor een schouwing", zegt Wim van Vliet, voorzitter van de BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven. "De bromfietseigenaar heeft dan nog voldoende tijd om zijn kenteken te krijgen voordat het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Dat voorkomt veel rompslomp en extra kosten."
Onder de definitie van bromfietsen vallen ook snorfietsen, bromscooters, brommobielen en fietsen met hulpmotor. Invalidenvoertuigen en fietsen met trapondersteuning hoeven geen kenteken. In totaal zal voor naar schatting 500.000 bromfietsen een kenteken aangevraagd worden. Eigenaren hebben daarvoor tot en met 31 oktober 2006 de tijd.
Meer informatie over het bromfietskenteken, de aanvraagprocedure en de adressen van schouwbedrijven is te vinden op de website www.ishetgeenplaatje.nl.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved