Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Geen certificaat.' (ID 35420).
De reply is geschreven door honda_freak (UserID 6098) op 10-3-2006 16:22.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Pol de MT5 Crosser
Ja dat is hetzelfde als je met een brommer aan de hand LOOPT en hij staat niet aan moet hij ook verzekerd zijn want je neemt deel aan de openbare weg.


En dat is nou net niet waar. Op het moment dat je op een brommer zit en deze is in beweging dan ben je een bestuur (algemeen gezien dus). Aan deze twee voorwaarden moet worden voldaan. Sta je stil en zit je op je brommer (en loopt je motor) is er niets aan het handje, pas op het moment dat je in beweging komt ben je bestuurder.

Op het moment dat je loopt met de brommer aan de hand hoeft deze niet verzekerd te zijn omdat je een voetganger bent. Je brommer is in dit geval gewoon een voorwerp net zoals bijvoorbeeld een kinderwagen of zo'n ouwe mensenkarretje voor de boodschappen oid, ook als je motor loopt.

edit: als je op die manier dus je brommer laat vallen oid en hij landt tegen een auto, dan moet je de boel oplossen met je eigen WA-verzekering die meestal je ouders sowieso wel hebben (verantwoordelijkheidsgevoel). Maar vanaf je 18e val je niet meer onder die verzekering en kan/moet je er dus zelf 1 aanschaffen.

Dit bericht is gewijzigd door honda_freak op 10-3-2006 om 16:25 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved