Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'CR80(1980) Stuff Op MB' (ID 33649).
De reply is geschreven door blair (UserID 3047) op 12-12-2005 0:58.

Blok is zeer moeilijk te krijgen. Ik heb me rot gezocht. Slag was 41,4 mm.

Maar je carter zal flink onder handen genomen moeten worden denk ik zelf zal zoiezo uitgefreest moeten worden om een goed verloop te krijgen en de cilinder te laten passen. Ik weet niet hoeveel aluminium je nog over houdt...

Gewoon een goede krukas gebruiken. Misschien kan je zelfs de cr krukas ook overzetten. (denk ik) Maar anders zal een origineel honda krukas wel voldoen. Gewoon goede lagers, prox drijfstang/origineel. Maar GEEN imitatie (race) zooi!

Ik had er in ieder geval geen zin in. Ik heb de cilinder geruild egen een imi die ik 2 fluitpoorten heb gegeven. Maar die cr80 cilinder is wel een betere basis dan een imi. Kwalitatief is het erg goed gietijzer en poorten liggen ook mooi (spoelers, inlaat en vlinderpoort)en zijn niet gemaakt voor dagelijks gebruik, dus succes verzekerd as de overige zooi in orde is.

Koppeling, versnellingspak, (membraan, carb) en ontsteking allemaal van cr80 icm met een goed getunede polini of malossi met een pijp om maat vlamt ook leuk. Ik spreek uit ervaring alleen membraan en carb zaten niet bij het blok, dus dit is anders opgelost.




Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved