Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'beste uitlaat voor tsx' (ID 33457).
De reply is geschreven door Thijsse (UserID 1436) op 26-11-2005 16:17.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: henk-88
[...]



Uncle BLAM heeft zowel de Gia-50 als de Proma-50 op z'n TSX met 50cc-snel (charmo) gehad en gemerkt dat van beide de powerband erg smal is. Die van de Proma-50 is iets breder zodat je in de praktijk prettiger rijdt (minder terugschakelen, bukken of maar naar een lagere versnelling gaan) gaat in de praktijk ook vaak harder dus omdat je vaker in de vijf kunt blijven rijden. Als de Proma 15 euri duurder is, zou ik die meerprijs geen probleem vinden. (Ik weet dus niet wat ze kosten..) Met de Proma-80-onderlangs van m'n NS1 reed het met zijn set-up veel fijner; iets hogere top, meer trekkracht. Hij rijdt met een tot 14mm uitgevijlde 12mm-Mikuni.

Ikzelf rijd met een Fast-Arrow uitlaat, is waarschijnlijk de goedkoopste shit die ooit gemaakt is voor een TSX. Het is ook geen expansie-uitlaat zoals de bovenstaande Gia en Proma's, maar een schotjes-uitlaat. Ik weet niet of die nog gemaakt worden. Ik heb de schotjes eruit, heb nog wel wat vermogen onder in de toeren maar meer dan 7500 rpm wil hij in de 5 niet meer maken tenzij ik buk. Dat gebeurt vaker als je schotjes uit uitlaten haalt. In een expansie-uitlaat hoort geen schotje, in een schotjes-uitlaat w?l (alhoewel daar mss bij sommige uitlaten ook een begrenzerschotje wordt ingebakken, als je weet welke het is, moet die er w?l uit natuurlijk).
Met m'n Fast-Arrow was het nog erger dan boven staat, toen er twee schotjes uit waren reed 'ie voor geen meter meer (een soort snor-TSX zonder trekkracht) we hebben toen weer ??n schotje teruggeplaatst.
Mijn powerband is nu van 6k tot hooguit 7,5k (op tsx-toerenteller..)dus die is dus verneukt nu er een schotje mist.


wanneer kap je nou eens met dat onzin gelul over je 12 pk race tsx kit

die 1361 pijp is gewoon een tsx80 pijp klaar



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved