Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'seatpipe mt materiaal.' (ID 31150).
De reply is geschreven door Razor (UserID 3769) op 4-8-2005 19:05.

Ok komt ie dan,

Ik zelf heb een rieju rr, en heb daar ook een dubbele uitlaat op gemaakt. En ik ken nog 2 mensen die dat ook hebben gedaan, alleen dan dubbele seatpipe hebben gedaan.

Je moet gewoon naar een verwarmingsbedrijf gaan, die hebben elke buis op juiste maat, snijden ze makkelijk op maat voor je en kunnen ze in elke juiste vorm vinden.
Over de ophanging (ikzelf heb 3 bouts ophanging) had ik beetje moeilijk gedaan maar lukte wel goed. Ik had een stuk plaatstaal genomen en daar een rond gat uit gezaagd, ter groote van me demper, daar vervolgens weer een 22mm gat in voor de buis en 3 kleine gaatjes voor de bouten van me demper.

Maar je kan bij een gemiddelde ijzerhandel ringen halen, dus hoef je ze niet uit plaatstaal te zagen, wel moet je die 22mm gat in maken (of bij mt andere diameter dat weet ik niet precies). En paar losse gaatjes voor de bouten.

Je kan voor het gemak een knelkoppeling erop zetten op je uitlaat, en vanuit daaruit het beste gaan werken met verwarmingsbuis, en dan inderdaar een Y vorm maken zoals dit:



En je moet wat hittebestendig rubber, of dikke pakking, of foam (zoals op plaatje) er tussen doen.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved