Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Hoe hard met 70cc en 22mm????' (ID 29767).
De reply is geschreven door Mike de klerk (UserID 2606) op 2-6-2005 17:33.

Aan al die posts van jullie heeft ty gast niet veel aan. Hij begrijpt zelf ook wel dat je met een 70CC harder moet kunnen rijden dan 70KM/h. En wat voor uitlaat hij heeft is al verteld.

Lees idd eerst de FAQ over het goed afstellen. Check daarbij de kleur van je bougie. En loopt hij netjes stationair? Als je een choke hebt weet dan zeker dat deze uitstaat. (check niet alleen het hendeltje maar ook of de kabel nog werkt).

Gaat hij steeds meer stotteren in de hoge toeren naarmate je cilinder warmer wordt? Dan is je koppakking / kop niet goed meer.

Hoeveel KM heb je gereden met je zuiger veren. Als je dat niet weet is het verstandig deze te vervangen. Als ze versleten zijn krijg je namelijk compressie verlies. Ook is makkelijk te controleren of je compressie verlies hebt door te checken of hij in de hoge touren van jouw derde versnelling gaat stotteren, dat is niet goed.

Je kunt ook heel gemakkelijk checken of je tandwielverhouding goed is. Als je aan het rijden bent, dan merk je dat hij op bepaalde toeren het meeste power heeft (dat is je powerband). Zodra het tijd is om door te schakelen ( een zwaardere versnelling). Dan moet je onderin je powerband terecht komen. Dan trekt hij gelijk weer goed door, anders duurt het ff en dan wordt hij daarna pas fel. Als dit het geval is je twv te zwaar.
Maar als je optrekt als een gek, en kom je niet netjes onderin je powerband maar midden in je powerband dan is de twv natuurlijk te licht.

Ik persoonlijk vind een 20mm nog al groot op een 70 cc import/immitatie (wat dan ook). En let er wel op dat "merkloze" cilinders niet netjes zijn afgewerkt en eerder vastlopen. Laat anders even bij je dealer de cilinder wat afwerken (uitlaat poort wat groter, alle bramen netjes weg etc).

het kan ook zijn dat als je brommer netjes loopt dat maar niet hard, dat je uitlaat poort niet helemaal opengaat zodra je zuiger omlaag is. je zou dit kunnen verhelpen door er een voetpakking (of 2 ) extra tussen te doen.



suc6

Dit bericht is ge-edit door Mike de klerk op 2-6-2005 17:34


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved