Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Vliegwiel trekken' (ID 29161).
De reply is geschreven door ellemug (UserID 6884) op 12-5-2005 20:47.

dat een vliegwieltrekker het beste is lijkt me duidelijk.

Maar zonder kan ook:
Om de krukasmoer los te halen blokkeer ik altijd het vliegwiel met behulp van een slijptol-sleutel. Zon ding met 2 van die puntjes erop om de moer aan te draaien die de schijf vastklemt. En dan met 3/8 ratelset dop 17. Gaat perfect.

Om een vliegwiel (met conische klemverbinding) los te halen met je die onder spanning brengen EN laten "schrikken" (dat laatste is niet gebeurd bij die fotos lijkt mij) Onder spanning brengen met een poelietrekker of zoals al gezegd je brommer ophangen aan je vliegwiel. Klinkt dom, werkt wel. Niet te hoog natuurlijk want dan lazert die kapot op de grond. Schrikken gaat het beste met een zware hamer (1 kg) en 1x een grote klap maakt minder schade dat 10 kleine tikkies. Niet te bang zijn dus, en gewoon 1x flink uithalen. Dan knapt hij er letterlijk af maar geen schade.

Simpele poelietrekker maak je met een stuk (20 cm) draadeind m10 / m12, 8.8 kwaliteit las aan een kant een moer vast erop en maak van de andere kant een punt. draai er nog een moer op tot halverwege. Pak nu 2 stripjes en zet die naast elkaar met de draadeind er in het midden tussen tussen. las nu de losse moer vast aan de stripjes. de punt van de draadeind pas nu in de center van je krukas. draai je nu de draadeind bewegen de strippen van het vliegwiel af. Je moet alleen nog een soort haken maken die achter je vliegwiel en achter de strippen kunnen haken. Gebruik daarvoor sterk staal!! Met oude schuddertanden ging dat prima. Die passen ook in die vliegwielen met alleen 2 kleine ronde gaatjes ipv 2 grote ovale.







Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved