Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Andere brandstof als 2e brandstof in motor' (ID 28349).
De reply is geschreven door Mt-5[Maarten] (UserID 1973) op 25-4-2005 12:21.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Neonlampje

lpg is propaan/butaan
dus sja, wat is het verschil met aardagas dan?


http://www.shellgas.nl/


Quote:


Aardgas
Ten opzichte van de traditionele brandstoffen (benzine, diesel en LPG) is aardgas verreweg de schoonste keuze; aardgasvoertuigen stoten namelijk veel minder schadelijke stoffen uit. De kosten voor aanschaf van een auto op aardgas zijn momenteel (nog) erg hoog; afhankelijk van de hoeveelheid afgelegde kilometers kunt u dit extra bedrag terugverdienen.




link = http://www.milieulok...odulesf/vfz6gbxu9002

dus is wel wat anders...

EDIT : nog een...

Quote:


Aardgas is niet hetzelfde als LPG. Het is mij niet bekend of auto's die aangepast zijn om op aardgas te rijden ook nog op LPG kunnen rijden. De autoindustrie heeft weinig belangstelling voor LPG omdat deze er geen belang bij heeft auto's op LPG te laten rijden. Blijft over de lobby die zonder meer tegen LPG is. Die er geen boodschap aan heeft dat een LPG tank in een auto niet onveiliger is dan een benzinetank. Die er geen boodschap aan heeft dat tankwagons de afsluiters naar binnen hebben, zodat bij een ongeluk de afsluiters niet kunnen afbreken. Die blijven hameren op het feit dat vele jaren geleden een, naar ik meen, tweetal idioten van een pompstation zijn weggereden terwijl de auto nog was aangesloten op de gaspomp. Die niet een eenvoudige automatische afsluiter willen om dit probleem op te lossen. Blijft over de Overheid. LPG is zover ik weet min of meer een restproduct en dus in de handel zeer goedkoop. Zelfs inclusief de accijnzen is het aan de pomp nog goedkoop. Dat is voor de Overheid verdacht. Nog hogere accijnzen gaat waarschijnlijk te ver - hoewel kijk naar de plannen voor de in toenemende mate populaire dieselolie - dus moet het worden ontmoedigd.




link = http://msn.autoweek....=bekijken&id=143

Dit bericht is ge-edit door Mt-5[Maarten] op 25-4-2005 12:23


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved