Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'ventielator in rugzak' (ID 28023).
De reply is geschreven door honda_freak (UserID 6098) op 14-4-2005 15:22.

ik verveelde me.. dus ik heb t hele stukje is zitten lezen.. is t je misschien opgevallen dat je probeert vooruit te komen door je tegen de lucht af te zetten? nou zal het wel weer aan mij liggen, maar lucht onder standaard omstandigheden heeft zo'n kleine dichtheid, dat volgens Newton, die zegt dat F(kracht)= m (massa) maal a (versnelling), en ook zegt dat kracht niet op het een of ander werkt, maar op allebei. Daarom is F tegen de lucht gelijk aan F tegen jou. Aangezien lucht een massa heeft die niet eens in de buurt komt van jouw massa zou je dus zeggen dat m a = F = m a, dus m a = m a, als jouw m veel groter is, is jouw a veel kleiner (hetzelfde principe gaat op voor de aarde, als jij springt, gaat de aarde ook een beetje naar beneden, maar door de veel grotere massa van de aarde merk je dat niet). Kortom.. je gaat heel hard de lucht wegblazen en jij gaat nergens heen. Tenzij je F groot genoeg maakt om een merkbare verplaatsing voor jou te cree?ren.

Het volgende punt, weerstand, deze helpt jou, en werkt jou tegen. als jouw ventilator aangaat komt de lucht die hier doorheen word geblazen weerstand tegen.. zo wil je je zelf voortstuwen, wat is nou het probleem, je moet de weerstand achter je groter maken dan de weerstand die jou tegenhoud.. de lucht in combinatie met de grond. je moet zo verschrikkelijk veel weerstand wegwerken dat je heel veel weerstand moet cree?ren aan de achterkant.

Je kan natuurlijk met de druk gaan spelen, maar dat levert ook nooit genoeg kracht of snelheid om je uberhaupt vooruit te krijgen.

Kortom. met zo'n klein ding die ongecontroleerd in het wilde weg blaast ga je helemaal nergens heen, tenzij je een manier vind om geen weerstand te ondervinden van de grond.. maar ik zie jou nog geen anti zwaartekracht schoenen uitvinden om boven de grond te zweven en zelfs dan heb ik flinke twijfels


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved