Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'werkende turbo' (ID 4288).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 19-6-2002?11:32.

Oke, het is zeker geen turbo maar het help wel! Zelfs een supercharger (1,5 bar ofzo) zou kunnen werken op een 2-takt. Wat yves zegt slaat nergens op. Zolang je poortimingen maar aanpast op de overdruk in je carter is druk vulling best mogelijk. De spoeling zal sneller plaats vinden zodat de spoel poorten een stuk lager kunnen liggen. Daarnaast zal een goede uitlaat het mengsel weer terug in de cilinder duwen (dat is de functie van dat ding). Vergeet niet dat je al een redelijke overdruk in je carter opbouwt.

Ik vind die cola fles wel slim gevonden, dat is een stuk makkelijker dan het perspex ding dat wij hebben gebouwd. Maar vertel es wat meer over de fan, hoeveel vermogen en hoeveel volt is hij?

Over de RPM regelaar, ik zie het nut er niet van in. Wij hebben er nu een 24v spanning regelaar voorzitten en dat werkt perfect. Het probleem is dat de licht-spoel gemaakt is voor 6volt en dus pas bij 4k 24V afgeeft. Maar zodra die boven de 4k zit is er geen enkel probleem. Je zou het toerental kunnen verminderen dmv een potmetertje maar daar zie ik het nu niet van in. Het afstellen valt opzich wel mee, het is alleen zo dat de racer van ons nog al aso getuned is en dan komt het afstellen zowie zo heel nauw.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved