Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'TURBO!!!' (ID 4046).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 15-6-2002?14:07.

Die gas naald is wel een goed punt, op dit moment hebben we al een gas naald die dunner en tapser is dan de standaart naald. Ik zit er aan te denken op een buffer accu'tje parralel aan de spannings regelaar te zetten, ik denk dat een groot deel oplost. Op dit moment zit er een 250 sproeier in en ik heb het idee dat die redelijk voldoet, zolang je maar in toeren blijft.

Als het volgende week niet waait (ivm surfen) ga ik er wel weer mee verder. Zodra alles afgesteld is post ik het totale verhaal wel.

Nog ff over robotwars:
Koeling lijkt mij ook een probleem met verbrandings motoren. Een electro moter is heel wat makkelijker te koelen dan een verbrandings moter die continu 10k draait.

Het is net wat lude zegt, geen enkele moter heeft zo veel kracht als een startmoter. Een verbrandings moter heeft alleen kracht boven in. Wil je deze kracht goed over brengen dan moet je dat via een hele sterke koppeling doen (scooter vario is niet geschikt denk ik). Zo'n koppeling mag je bij zulks toerentallen ook wel continu koelen.
Ook hebben verbrandings motoren ook eerder de neiging om uit te vallen als ze klappen krijgen. En een maal uit krijg je em niet meer aan.

Gewicht is toch geen probleem bij robot wars, gewicht lijkt mij juist een voordeel?

In het echt ziet het er een stuk minder spectaculair uit dan op tv. Ik heb het een keer in het echt gezien in zwolle en dat viel echt vies tegen. Opzich is het wel tof om zo'n groot ding 3 meter door de lucht zien vliegen maar voor de rest is et bar saai. Et is voor 90% alleen een beetje op elkaar in beuken. Alle toffe wapen zijn verboden en dat vind da's echt zonde. Als je een goed beveiligde arena hebt zouden vlammen werpers en EMP wapen moeten kunnen, dat geeft spectakel.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved