Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'is een 50cc snel illegaal??' (ID 22872).
De reply is geschreven door MTX-speed (UserID 6030) op 24-2-2005 11:39.

Een 50 snel is NIET illegaal, mits de cilinder niet 50cc of meer aan cilinderinhoud heeft.
Het wordt slechts "50cc" genoemt omdat dit makkelijker uitspreekt dan 49,9 cc.
De constructiesnelheid van je brommer moet 45km/h bedragen. Als je bijvoorbeeld een getunede 50cc hebt die je dempt dmv bijvoorbeeld de uitlaat, ontsteking of luchtinlaat en de constructiesnelheid wordt daalt naar 45km/h of minder en het geluidsniveau minder is dan 95dB is de brommer gewoon legaal.

De 50 snel is slecht uitgevonden vanwege de regels die een paar jaar geleden van kracht waren. Zo was het vroeger zo dat wanneer je meer dan 50cc had, de politie was gemachtigt dit onderdeel van je brommer af te slopen en in beslag te nemen. De laatste jaren is deze regel verandert en mag de politie geen onderdelen meer in beslag nemen. (Heel krom, maar dat is nu eenmaal de wetgeving in Nederland).
Nu kun je dus vol hartelust lekker een 70cctje erop gooien om misschien ook een 80, 110, of 125cc. De politie mag officieel toch geen onderdelen meer in beslag nemen.

Maar let op!
Wanneer je constructiesnelheid van je brommer meer wordt dan 45km/h ben je dus mooi niet meer verzekerd! Nu heb ik uit eigen ervaring meegemaakt dat de verzekeringsmaatschappij gewoon uitbetaalde, en dat terwijl ik met een Honda MB8 reed .
Maar stel, je maakt een ongeluk; en de tegenpartij beweert dat je brommer opgevoerd is, kun je 2 dingen doen:
1. Hou vol dat je brommer niet opgevoert is, maar wanneer er politie bij betrokken wordt, kun je weleens de lul zijn en dus meteen voor alle kosten opdraaien. In dit geval moet ja ALTIJD blijven beweren dat je brommer NIET opgevoert is. Hij loopt niet netjes 50, NEE HIJ LOOPT 45KM/H MAXIMAAL!
2. Geef toe aan de tegenpartij dat je brommer opgevoerd is, en dat zij het nooit aan de verzekeringsmaatschappij moeten vertellen. Want zo draai JIJ op voor de kosten. Zeg dat je de kosten nooit kunt betalen, en dus je tegenpartij het geld niet zullen ontvangen. Zo zijn zij genoodszaakt hun mondje dicht te houden zodat jouw verzekeringsmaatschappij alles gewoon uitkeert.

Een motor is trouwens een tweewieler die meer dan 50cc aan motorinhoud bevat.
En een tweewieler die 49,999cc is en harder dan 45km/h rijdt? Weet ik niet.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved