Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Elektronica Forum in het onderwerp 'waar de neon aansluiten?' (ID 25845).
De reply is geschreven door MTX-speed (UserID 6030) op 29-1-2005 16:22.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Neon-verlichting verboden te voeren op de weg. Sterker nog: het mag niet eens werken! Daarvoor kun je al een boete krijgen hoewel veel agenten dit al door de vingers zien. Ik zou er voor de zekerheid een serieschakeling van maken.
dit betekent dat allebei de schakelaars dezelfde kant op moeten staan voordat de je neonverlichting werkt. Zo kun je bijvoorbeeld 1 schakelaar verstoppen (zodat de politie deze niet ziet) en 1 doe je in het zicht. Wanneer de politie aan dat zichtbare knopje zit, zal de neon-verlichting nooit werken en kunnen ze je geen boete geven. Natuurlijk zeg je tegen "onze vriendjes van de wet" dat de neon-verlichting kapot is.
Verder is het verstandig om er wel een zekering tussen te zetten wanneer je de stroom rechtstreek van je accu afpakt. Het zal niet de eerste scooter zien die door dat foutje affikt.

Het beste lijkt mij om de stroom van je contactslot af te halen. Hierbij heb je het voordeel dat er sowieso al een zekering tussen zit. Bovendien kan er niemand voor de gein je verlichting aanzetten zodat je accu lekker leegstroomt en je je scooter niet meer gestart krijgt.
Succes!!!



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved