Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Vuurwerk' (ID 13773).
De reply is geschreven door stoeptegel (UserID 5739) op 6-12-2004 23:29.

Ik heb ff dit topic voor een gedeelte gelezen omdat ik nu ook toevallig bezig ben met al die meuk.Wat er in dit topic staat klopt niet veel van.
Effe voor de duidelijkheid:
suiker+ammoniumnitraat:goeie rookbom
Die rookbom kan je maken door ammoniumnitraaten suiker in reepjes katoen ofzo te doen.
Pure ammoniumnitraat kan je uit kunstmest krijgen door het volgende te doen:
Doe veel water bij het mest,laat het ongeveer 24 uur staan.Haal daarna al het water/vloeibare mengsel eruit.Daarna het vloeibare mengsel indampen(verwarmen).Het gene dat over blijft is ammoniumnitraat.
Wat ik ook heb gelezen is het volgende:
ammoniumnitraat+6%benzine/diesel dit mengsel moet je dan in een afgesloten ruimte doen(bv. metale pijpje).In het midden moet je iets doen dat redelijk hard knalt(acetonperoxide bv. Is wel erg gevaarlijk spul).Dit word ook wel een booster genoemd.Ik ga ut zelf overmorgen proberen door er een strijker in het midden van het pijpje te doen.Dit mengsel is erg krachtig,je moet het dus echt niet onderschatten!!!Dit mengsel is ook door de Oklahoma bomber gebruikt.
Als je kaliumnitraat en suiker bij elkaar doet dan krijg je een goed brandbaar mengsel dat een zeer mooie vlam heeft.Ik ben nu momenteel bezig om er pijlen mee te maken.(wat nog niet is gelukt):-l.Ohja ammoniumnitraat en kaliumnitraat branden niet zonder suiker omdat het suiker de brandstof is.Die kaliumnitraat en ammoniumnitraat zorgenervoor dat er in een keer erg veel zuurstof bijkomt zodat de suiker veel sneller kan verbranden.Als je trouwens zelf pijpbommen wilt maken en je weet niet hoe je de beide kanten dichtmaakt,dan moet bentoniet halen.Dat is een keli die echt kei hard word het is veel beter dan cement.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben,als je hier meer over wilt weten dan moet je gewoon ff naar chemixtry.tk gaan,echt een hele mooie site.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved