Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Bush OF Kerry' (ID 23644).
De reply is geschreven door Joscross (UserID 1825) op 3-11-2004 17:59.

Quote:
John Kerry erkent nederlaag verkiezingen

Uitgegeven: 3 november 2004 14:14
Laatst gewijzigd: 3 november 2004 17:25

WASHINGTON - De Democratische presidentskandidaat John Kerry heeft zijn Republikeinse rivaal Bush woensdag gebeld om hem te feliciteren met diens overwinning bij de presidentsverkiezingen. Dat hebben Amerikaanse media woensdag gemeld.

Kerry zal zijn verlies officieel bekendmaken om 19.00 uur (Nederlandse tijd). Twee uur later volgt een toespraak van president Bush.


Eerder zei de stafchef van het Witte Huis, Andrew Card, dat president Bush "statistisch gezien" niet meer in te halen is en dus de verkiezingen heeft gewonnen.

Overwinning op terrorisme

De Russische president Poetin zei woensdag tijdens een persconferentie dat een zege van Bush bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen een overwinning op het terrorisme is. Volgens Poetin wilde het internationaal terrorisme de herverkiezing van Bush verhinderen.

"Als Bush wint dan kan ik me er over verheugen dat het Amerikaanse volk zich niet heeft laten bang maken en de juiste beslissing heeft genomen", aldus het Russische staatshoofd. Hij is een van de weinige leiders die de herverkiezing van Bush openlijk heeft gesteund.

Berlusconi

Op dezelfde persconferentie sprak de bezoekende Italiaanse premier Berlusconi over de verkiezingsoverwinning van Bush. Berlusconi is de eerste Europese leider die Bush als winnaar aanwijst. De tegenstander van Bush, de Democraat Kerry, heeft zijn verlies nog niet toegegeven.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved