Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'foto's minibike en digitale versnellingsshit...' (ID 3562).
De reply is geschreven door Hier_ben_ik (UserID 29) op 20-4-02?16:48.

ik vond nog wat plaatjes enzo over minibikes:




en nog wat informatie:
Quote:

::: Bouwplan minimotor :::

Het ontworpen frame is gebaseerd op eenvoud, maar is tegelijkertijd ook zeer sterk en stijf. Het leuke van het zelfbouwen is dat er geen "regels" zijn, dus u kunt de richt maten veranderen, maar houd er wel rekening mee dat de gegeven maten door praktijk ervaring vastgelegd zijn. De bouwbeschrijving is volledig op de tank en verdere accesoires na de accesoires voor de minimotor kun je kopen bij vacirca adres: http://www.polini-minibikes.nl/minibikes.htm. Ik wens u veel succes met het bouwen van de mini-racer!

Wielbasis: 750 mm Lengte voorvork: 400 mm Zithoogte: 350 mm Vierkantpijp hoofdframe buis: 15mm ca. 2m Vierkantpijp zitframe: 15 of 20 mm ca. 2m.

Ga bij voorkeur uit van een bestaande brommer. Het beste is te gebruiken een PUCH MAXI met spaakwielen. De volgende onderdelen heeft u in ieder geval nodig:

- Voor-en achternaaf met tandwielen en remdelen

- De delen van het frame waaraan naven gemonteerd zitten (o.a. kettingspanners en balhoofd)

-voorvork

-motorblok

-Bedieningshendels met de kabels.

Knip de spaken uit de beide wielen . De overgebleven naven moeten de juiste diameter hebben om de bandjes en de binnenbandjes erop te kunnen monteren, dus de buitendiameter van de remtrommel moet gelijk zijn aan de maat van de bandjes die dan direkt op de remtrommel gemonteerd worden. De maat van deze band is maximaal 3.00 x 4 inch. Een probleem vormen de ventielen van de binnenbandjes, door in de remtrommel een gat uit de midden te boren zo blijft er genoeg ruimte over voor de rem.

Zaag dan de voorvork af een stuk onder de onderste schetsplaat zaag ook boven en de wielophanging aan de onderzijde. Las deze verkregen delen zodanig in elkaar dat het de juiste lengte heeft. De mini's hebben geen vering kan uiteraard wel gemonteerd worden. Het balhoofd wordt direkt aan het frame vastgelast en hoeft geen extra versteviging met het frame te hebben (dus aan de bovenzijde van het balhoofd komen de twee samenkomende hoofdframe buizen en aan de onderzijde van het balhoofd komt een extra framebuis dat weer vastzit aan de hoofdframe buizen). Zorg dat de balhoofdhoek voldoende groot is om het geheel voldoende stabiel te maken. (naloop minimaal 10 mm) De vork moet redelijk onderuit staan (geen chopper natuurlijk).

De bedieningshendels monteren kan op de volgende manieren bv.:

- op een gekocht stuur

-of op een zelf gebogen stuur van een stuk pijp.

-of op clip-ons

Het oorspronkelijk aangedreven tandwiel is veel te groot. Er moet een kleiner op gemonteerd worden. Er moet een gewone brommerketting overheen.

Het motorblok wordt gemonteerd op dezelfde manier als bij de donorbromfiets, dus door middel van strips en schetsplaten.

Zorg voor stevige voetsteunen en let op voor de grondspeling.


p.s de onderdelen kun je halen bij vacirca http://www.polini-minibikes.nl/minibikes.htm




Sorry voor de grootte, kan er niets aan doen


[This message is edited by Hier_ben_ik on 20-4-02 16:53]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved